Știrea zilei

Un minor a comis 16 răpiri de automobile pe teritoriul Capitalei | VIDEO

Un minor în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, a fost reținut de polițiști în urma comiterii mai multor răpiri a unităților de transport. Mai exact, 16  automobile furate, care au cauzat un prejudiciu material proprietarilor în sumă totală de 126 000 lei.

Polițiștii au fost alertați de către proprietarii unităților de transport, comunicând că își parcau unitatea de transport iar dimineața nu o mai găseau. În acest context la inspectoratul Botanica cu plângere s-au adresat 6 proprietari a unităților de transport care le-au fost răpite iar la Inspectoratul Buiucani au fost înregistrate 2 cazuri.

Unitățile de transport răpite de individ erau model ,,Toyota”,  ,,Dacia”,  ,,Opel” ,,VW” și ,,Mercedes”. Ulterior, automobilele erau depistate de forțele de ordine abandonate și avariate.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost localizat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că minorul pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, a comis cel puțin 16 cazuri de răpire a unităților de transport pe teritoriul capitalei.  În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vinovăția comunicând că pătrundea în automobile prin deteriorarea lacătului după care le răpea cu scopul de a se plimba prin capitală, ulterior le abandona.

Este de menționat că minorul de nenumărate ori a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.

În privința minorului fiind pornite mai multe cauze penale pentru răpirea unităților de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată ofițerii de investigație întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lui și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul capitale cât și alte persoane implicate în aceste infracțiuni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …