Știrea zilei

Un medic legist din Chișinău, cercetat pentru păstrarea armelor, munițiilor și distrugerea documentelor de serviciu

Un bărbat de 59 de ani din capitală care activa în calitate de medic legist este suspectat de distrugerea mai multor documente ce reflectau activitatea de serviciu, dar și pentru păstrarea ilegală a armelor și munițiilor.

Potrivit poliției, au avut loc mai multe percheziții la domiciliul și biroul de serviciu al bărbatului, unde au fost depistate și ridicate documente din arhiva subdiviziunii în care activa, două pistoale, două arme de vânătoare, șapte încărcătoare, peste 500 cartușe de luptă și șase grenade de mână. La fața locului a fost solicitată imediat prezența experților Secției Tehnico-Explozive al Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Toate obiectele explozibile și armele au fost ridicate de către criminaliști și îndreptate la CTJ EJ, pentru a fi supuse expertizării și stabilirea caracteristicilor a armelor și munițiilor. Acum bărbatul riscă să fie cercetat pentru păstrarea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor și riscă până la trei ani de închisoare.

Dacă acesta va fi găsit vinovat pentru sustragerea sau distrugerea documentelor riscă pedeapsă cu amendă sau închisoare de până la doi ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Zeci de mii de jucării periculoase, retrase din vânzare de Agenția pentru Protecția Consumatorilor

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) a efectuat în ultima perioadă mai multe …