Știrea zilei

Un grup format din moldoveni și cehi, reținuți pentru contrabandă cu țigări | VIDEO

Cinci moldoveni și patru cetățeni ai Cehiei au fost reținuți, suspectați că au pus pe roate o afacere de producere ilegală a țigărilor. Aceștia ar fi înregistrat mai multe camioane pe unele companii fictive în Republica Moldova, cu care transportau în țările din Europa țigări produse ilegal în Cehia.

În cadrul cercetărilor desfășurate de ofițerii de investigație din Republica Moldova în comun cu autoritățile din Cehia, s-a stabilit că grupul criminal condus de moldoveni se ocupa cu contrabandă de țigări în UE, cu ajutorul unor companii din Moldova.

Cetățenii moldoveni cumpărau utilaje și materie primă pentru producerea țigărilor și tot ei erau cei care asigurau transportul acestora în țările UE.

În data de 2 decembrie, nouă suspecți, patru cetățeni ai Cehiei și 5 moldoveni au fost încătușați chiar pe teritoriul fabricii clandestine de țigări din orașul Ralsko, Cehia. În urma perchezițiilor au fost depistate aproape 9 milioane de țigări, în valoare de peste 19 milioane de euro.

Totodată, au fost depistate și o linie completă de producție a țigărilor, un tăietor și o tocătoare de tutun, precum și documente falsificate. Astfel, toți cei cinci moldoveni au fost plasați în arest în Cehia, iar ceilalți patru suspecți se află sub control judiciar. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Am putea primi coronavirus prin colete? Cei care aduc și primesc pachete din Italia nu respectă nicio măsură de protecţie | VIDEO

Moldovenii nu se tem de coronavirusul din colete. În pofida faptului că mai multe orașe …