Știrea zilei

Un expert explică de ce în Chișinău drumurile sunt rele | VIDEO

Pentru reparația drumurilor din Chișinău se cheltuie bani grei, dar starea lor este tot mai des criticată de populație. De ce? Răspunsul este unul simplu: lucrările ar trebui să se desfășoare cu respectarea tuturor regulilor, fără a face economii din contul calității materialelor. Principalele cauze ale lucrărilor necalitative, le-am aflat de la un expert.

Cu fiecare an, numărul videourilor în care asfaltul din în capitală este turnat direct în băltoace sau peste gunoaie este tot mai mare. Cineva chiar povestește despre tehnologii noi. Experții însă au confirmat – asemenea drumuri nu rezistă mult.

SERGHEI BEJAN , decanul facultății de Planificare Urbană, Universitatea Tehnică din Moldova: „Există și tehnologii moderne, vorbim despre straturi de acoperire flexibile, pe baza de emulsie de bitum. Ele permit turnarea asfaltului pe suprafețe umede, dar nu în băltoace! Acest lucru este inadmisibil.”


Strada Ion Creangă, numită în cinstea unui clasic, are și ea probleme clasice, specifice capitalei. Drumul prost a fost peticit, dar peticit tot prost, că tot cu găuri a rămas. Peste capacele de canalizare mai bine să nu treci, spun șoferii. Nici tu zebre, nici pasaje, nici marcaje. Reparația a început, dar, ghinion! Asfaltul a și fost spălat de ploi.

„De ce a fost măturat de ploi asfaltul? Pentru că așa lucrează lumea la noi. Bani se dau, dar nu verifică nimeni.”

„Probabil nu au nici bani și nici timp. Ei doar au alte preocupări. Nici noi și nici nevoile noastre nu contăm pentru ei.”


„Avem o conducere proastă.”

Și când te gândești că în timpul reparațiilor nu au decât să respecte niște cerințe tehnologice. Doar așa asfaltul va rezista ploilor, spune expertul.

SERGHEI BEJAN, decanul facultății de Planificare Urbană, Universitatea Tehnică din Moldova: „Dacă s-a trecut peste vreo etapă, la o presiune mai mare, apa poate ajunge sub asfalt și așa distruge acea porțiune. O altă problemă a capitalei – lucrările de reabilitare a rețelelor: apă, canalizare, ape pluviale, telecomunicații. Și acolo este necesară respectarea procesului tehnologic, în care trebuie să fie implicați neapărat și drumarii.”


La Chișinău, însă, implicarea drumarilor este minimă, spune Serghei Bejan, iar procesele tehnologice, de regulă, nu sunt respectate. Iată de ce se distrug porțiuni întregi de drum, care se repară în continuu. Toate serviciile ar trebui să-și coordoneze lucrările, astfel încât capitala să nu fie într-o reparație interminabilă. Pe hârtie totu-i clar și totul se face. Realitatea, însă e total diferită, conchide expertul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, moldoveni! Alertă de călătorie în Spania în contextul unor proteste violente | VIDEO

Proteste violente în Barcelona. Zeci de mii de catalani au ieșit în stradă și au …