Știrea zilei

Un deputat expediază un demers împotriva lui Dodon: Din cauza vizitelor sale, mai multi angajați ai structurilor de forță s-au infectat cu noul coronavirus | VIDEO

După ce au participat la numeroase vizite în teritoriu alături de șeful statului Igor Dodon, șase angajați ai Serviciului Protecție și Pază de Stat, dar și câțiva polițiști s-ar fi infectat cu virusul COVID-19. Despre asta a anunțat deputatul PAS Radu Marian pe o rețea de socializare. Parlamentarul susține că va expedia un demers la instituțiile vizate în care va cere mai multe informații la subiect. Reprezentanții SPPS nu au venit, deocamdată, cu o reacție.

Potrivit deputatului Radu Marian, din informațiile pe care le-a obținut, mai mulți angajați a Serviciului Protecție și Pază de Stat, Serviciului Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție și ai Ministerului Afacerilor Interne s-au infectat cu noul coronavirus după ce au efectuat vizite, alături de președintele Igor Dodon, prin spitale și instituțiile din întreaga țară.

Radu Marian, deputat PAS: „În cazul SPPS, există cel puțin 6 angajați confirmați pozitiv, iar majoritatea dintre ei și-au infectat și membrii familiei lor. Ei singuri își cumpără medicamente pentru tratament, iar instituția nu-i ajută cu nimic! Cei cu care am vorbit sunt siguri că s-au îmbolnăvit când au organizat vizitele lui Dodon.”, scrie legislatorul pe pagina sa de Facebook.

În context, deputatul spune că va trimite un demers la instituțiile vizate în care va cere să fie informat despre numărul exact al angajaților confirmați pozitiv cu COVID-19, lista completă de misiuni și sarcini de serviciu pe care le-au avut, demnitarul deservit și locul exact în care au fost încadrați ofițerii cu 20 de zile înainte de a se infecta. Parlamentarul mai spune că vrea să știe și ziua exactă în care a fost confirmat rezultatul pozitiv al testului la COVID-19.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții SPPS care însă au refuzat să ne ofere un interviu prin telefon: „Ceea ce pot să vă spun este să trimiteți un demers oficial în adresa serviciului.”

Consilierul pe comunicare al ministrului de interne, Alina Zbancă, ne-a confirmat că mai mulți angajați sunt infectați cu noul coronavirus, însă, potrivit ei, poliția nu s-ar afla alături de paza de corp a președintelui.

ALINA ZBANCĂ,consilierul ministrului de Afaceri Interne: „Angajații de la Ministerul Afacerilor Interne nu merg cu Igor Dodon prin sate fiindcă nu sunt paza de corp a președintelui.”

Am încercat să obținem o reacție și din partea Președinției, iar purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, ne-a scris că nu comentează declarațiile opoziției. De la începutul pandemiei, șeful statului a intreprins mai multe vizite în țară, inclusiv în spitale și gospodăriile oamenilor. Rareori președintele a fost văzut purtând mască de protecție sau mănuși. Iar miercuri, Igor Doron a participat la paradă militară de la Moscova, unde, la fel, nu a ținut să respecte recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …