Știrea zilei

Un consilier al Partidului „ȘOR” din Soroca a oferit suport pentru medici și propune mai multe măsuri de susținere a celor care luptă cu virusul | VIDEO

Gest de solidaritate cu medicii Spitalului Raional „Anatol Prisacari” din Soroca făcut de un consilier raional Soroca din partea Partidului „ȘOR”. Este vorba de consilierul Iurii Todirean. Totodată, alesul local a făcut un demers oficial în care cere susținerea materială a cadrelor medicale, polițiștilor și angajaților DSE, care luptă pe prima linie împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Alesul local Iurii Todirean a donat medicilor de la Spitalul Raional „Anatol Prisacari” fructe, cozonăcei de paști și câteva baxuri de apă potabilă pentru cadrele medicale de la instituția curativă.

Alesul local a adresat și un demers oficial către Consiliul Raional Soroca în care cere alocarea din Fondul de rezervă a câte 1000 de lei pentru fiecare lucrător medical, polițist și angajat DSE, care luptă în prima linie cu Covid-19.

„Rog Consiliul Raional să reacționeze cât mai rapid la acest demers, iar colegii să mă susțină”, a menționat Iurii Todirean într-un video emoționant publicat pe pagina de Facebook a Organizației teritoriale Soroca a Partidului „ȘOR”.

Iurii Todirean a solicitat autorităților raionale să întreprindă mai multe acțiuni anticriză în perioada pandemiei de Covid-19, printre care și testarea gratuită a tuturor medicilor din Spitalul Raional Soroca. Asta în condițiile în care numărul de cadre medicale infectate cu noul Coronavirus s-a ridicat îngrijorător.

„Simt nevoia să fiu alături de acești eroi, care trebuie susținuți în asemenea momente dificile”, a declarat Iurii Todirean.

Alesul local din partea Partidului „ȘOR” a amintit că în legislatura trecută a Consiliului Raional Soroca, când a exercitat funcția de vicepreședinte al raionului, a avut o colaborare bună cu cadrele medicale de la Spitalul Raional, materializată prin repararea a patru secții ale instituției.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova sunt peste 550 de cadre medicale confirmate cu Covid-19, dintre care în jur de o sută sunt din raionul Soroca. La data de 17 aprilie, în raionul Soroca erau confirmate 217 de cazuri de Coronavirus. Cinci persoane au pierdut lupta cu virusul, iar 28 s-au vindecat. Orașul se află în regim din carantină.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon o ia iar înaintea Comisiei Situații Excepționale. Anunță când se deschid frizeriile

Frizeriile din R. Moldova își vor relua activitatea începând cu ziua de mâine, 16 mai, …