Știrea zilei

Un bărbat din Capitală și-a ucis iubita de 19 ani, dar a înscenat omorul ca pe un caz de suicid

Un locuitor al capitalei a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru omorul intenționat al iubitei sale, după ce mai mult timp, cazul fusese cercetat sub aspectul determinării victimei la suicid.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 26 noiembrie 2018, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, unde inculpatul, împreună cu iubita sa, au venit în ospeție la niște prieteni. După ce au consumat alcool, cuplul s-a luat la ceartă, bărbatul aplicându-i victimei câteva lovituri, după care a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie, se arată în comunicatul Procuraturii.

În urma leziunilor grave primite, victima, în vârstă de 19 ani, a decedat pe loc.

Profitând de faptul că gazdele se aflau în odaia vecină, agresorul i-a chemat, interpretând situația în favoarea sa, și anume, că tânăra s-ar fi sinucis după ce el i-ar fi comunicat că nu o mai iubește.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au documentat cazul, inițiind o cauză penală pe faptul determinării la sinucidere.

Peste câteva luni, dosarul a fost preluat de către un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, care a dispus o serie de expertize pentru a elucida toate circumstanțele cazului. Suspiciunile procurorului au ridicat mai multe semne de întrebare, concluziile experților confirmând că leziunile puteau fi comise de către o altă persoană.

Prin urmare, la demersul procurorului, agresorul a fost arestat, iar în urma măsurilor speciale de investigație, a fost interceptat apelul telefonic al acestuia din izolator către gazdele apartamentului în care s-a produs crima. Potrivit descifrărilor, învinuitul încerca să-i determine să facă declarații în favoarea sa, precum că victima s-ar fi sinucis.

Urmare unui complex de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, adevărul a ieșit la iveală, iar procurorul a demonstrat prin probe vinovăția inculpatului, căruia i-a mai fost imputat un capăt de acuzare – amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 598 de moldoveni au decedat, număr alarmant de infectări în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, expoziție dedicată eroilor în halate albe | VIDEO

Încă trei persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19. Este vorba despre o femeie și …