Știrea zilei

Un bărbat din capitală, reținut după ce ar fi plantat cânepă în curtea sa

Inspectoratul General al Poliției desfășoară operațiunea ”MAC 2019”. În cadrul acesteia, au fost depistate 300 de plante de cânepă ce creșteau într-o curte din sectorul Râșcani al capitalei. 

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de un bărbat în vârstă de 65 ani, locuitor al capitalei, care  urma să obțină un profit estimat la suma de 50 000 lei în cazul în care ar fi comercializat plantele. Acesta a fost condus la Inspectoratul de Poliție Râșcani, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate, în dependenţă de rezultate, el riscă să fie cercetat penal şi sancţionat  cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Operațiunea “Mac-2019” a fost  iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-04-08