Un pilot a demisionat din South African Airways (SAA) după ce a zburat timp de peste 20 de ani cu o licență de zbor falsă, scrie BBC News.

SAA a transmis că a descoperit că documentele lui William Chandler au fost falsificate în urma unui zbor din Africa de Sud în Germania. Compania aeriană a deschis un dosar penal pe numele pilotului las și cere în instanță despăgubiri de milioane de rand (moneda din Africa de Sud).

Un ofițer de securitate al SAA a fost, de asemenea, suspendat pentru că ar fi încercat să acopere falsul. Chandler a fost angajat ca prim-ofițer senior, un rol în care a fost pilot de monitorizare, dar nu a comandat nici o aeronavă.

Dar în timpul unei curse Africa de Sud – Germania, din luna decembrie 2018, manevrele pe care le-a făcut în timpul unor turbulențe de deasupra Alpilor elvețieni, le-au dat de gândit conducătorilor companiei aeriene și au cerut o anchetă. În urma acesteia s-a stabilit că pilotul nu avea o licență de pilot comercial. În urma investigației, bărbatul a recunoscut totul și a demisionat.

Sursa: Libertatea.ro