Știrea zilei

Un „ACUM-ist” râvnește la șefia „Teleradio Moldova” | VIDEO

De la politică la media. Jurnalistul și politicianul Ion Terguță, care a candidat din partea blocului electoral „ACUM DA PAS” la parlamentarele din 24 februarie, dar fără succes, acum râvnește la șefia „Teleradio Moldova”. Cu toate acestea, Terguță se declară apolitic. În concurs s-au mai înscris alți doi candidați. Este vorba de actualul președinte al companiei Teleradio-Moldova, Olga Bordeianu, dar și angajatul TRM, Cornelia Stefoglu. Examinarea dosarelor depuse pentru ocuparea funcției a avut loc marți cu ușile închise, scrie Cotidianul.md.

De remarcat că Ion Terguța a fost candidat din partea blocului «ACUM Platforma DA și PAS» la parlamentarele din 24 februarie, în circumscripția uninominală nr. 17, la Nisporeni, unde a pierdut detașat în fața contracandidatului său din partea PDM, Vladimir Plahotniuc.

După ce ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a renunţat la funcţia de deputat, Ion Terguță a candidat din nou, la fel din partea Blocului ACUM. Dar nici de data aceasta nu a reușit să obțină un mandat de deputat. Se pare că Terguța nu s-a oprit aici. De această dată râvnește la șefia „Teleradio Moldova”.

ION TERGUȚA, candidat la șefia „Teleradio Moldova”: „-Eu nu sunt membru a niciunui partid politic.

– Dar ați candidat pe circumscripția 13.

– Am candidat, dar dacă vă uitați în Constituție, acolo scrie că fiecare om are dreptul să aleagă și să fie ales. M-am folosit de un drept constituțional. Dar eu nu sunt o persoană angajată politic. Eu am plecat din PLDM în luna martie și de atunci nu m-am implicat în politică. Eu nu particip la acțiunile de partid nici a platformei, nici a PAS-ului. Sunt un om care stă acasă și-și caută de viața lui.”

Consiliul de Supraveghere al „Teleradio Moldova” a votat cu șapte voturi pro și unul împotrivă, în cadrul ședinței din 5 noiembrie, pentru ca alegerea șefului la Teleradio Moldova să fie  examinată în lipsa presei.

Cotidianul.md scrie că Nicolae Spătaru, membrul Consiliului de Supraveghere al „Teleradio Moldova” și-a argumentat decizia de a examina această chestiune de pe ordinea de zi în lipsa presei, afirmând că „orice decizie am lua noi aici, ar fi bine ca aceasta să apară mai întâi pe portalul nostru și pe urmă preluată ca știre”.

El a adăugat că în ședință s-ar putea să fie discutate și date cu caracter personal ale candidaților, de aceea e mai bine ca presa să nu fie prezentă. Membrul Comisiei, Violeta Cojocaru a explicat că, după ședință, vor fi publicate dosarele candidaților, cu hașurarea datelor personale.

În replică, membrul CS Larisa Călugăru, a afirmat că „în ședințe publice noi nu vorbim despre date personale”, dar argumentul ei nu a fost luat în calcul.

Concursul pentru suplinirea funcției de director al „Teleradio Moldova”, va avea loc pe 14 noiembrie 2019.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor către primarii care au aderat la partidul său: Sunt sigur că împreună vom reuși să facem multe lucruri bune pentru a le asigura cetățenilor un trai decent | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și peste 100 …