29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Ultimă oră: După ce operatorii 112 au amenințat cu grevă, aceștia au început să-și primească salariile | VIDEO

Operatorii Serviciului Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 amenință cu grevă. Aceștia, la fel ca și angajații instituțiilor culturale, nu și-au ridicat salariile pentru luna decembrie, iar în semn de protest intenționează să-şi sisteze activitatea pe 15 sau 30 de minute. Responsabilii de la Serviciul 112 dau asigurări însă că problema va fi rezolvată.

Contactată de redacția noastră, Ana Carpovici, ofițerul de presă al Serviciului Unic de Urgență 112, a menționat că reținerile salariale au apărut pe fundalul unui nou an bugetar și că Ministerul Finanțelor a transferat deja banii în conturile intituției.

ANA CARPOVICI, ofițer de presă Serviciul 112: Situația s-a clarificat. Mâine vor fi salariile pentru angajații Serviciului 112.

Totodată, ieri, mai mulți oameni de cultură s-au plâns că nu și-au primit lefurile pentru luna decembrie. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, i-a asigurat însă că își vor putea ridica salariile marți. Banii însă nu au fost transferați, deocamdată. În semn de protest, șapte solişti ai Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieşu” au anunțat că nu vor participa la repetiţii până vor primi leafa. Aceștia i-au adresat o petiție președintelui țării, Igor Dodon, ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și directorului teatrului Național de Operă și Balet, Ion Grosu în care le-au cerut ajutorul.

Și iată o informație de ultimă oră. Angajații de la 112 au început să-și primească salariile. Informația ne-a fost confirmată de către ofițerul de presă al serviciului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fiecare a 5-a angajată din Moldova este supusă hărțuirii sexuale la locul de muncă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a supus dezbaterilor publice, pe particip.gov.md, un proiect de lege …