Știrea zilei

ULTIMA ORĂ | Dodon: Situația e foarte gravă. Nu dizolv astăzi Parlamentul

Situația e foarte gravă în țară. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de președintele Igor Dodon în cadrul unui briefing.

„Situația este una foarte, foarte complicate și gravă. Suntem în preajma unei destabilizări masive în țară. Sutem aproape de o explozie a situației. Se încearcă prin destabilizare de a prelungi mandatul de guvernare. Eu nu am chemat lumea în stradă”, a declarat Igor Dodon, transmite Știri.md.

Președintele susține că în Constituție scrie că doar el poate dizolva Parlamentul după consultarea fracțiunilor parlamentare.

„Nu voi semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului. În funcție de situație, luni voi chema fracțiunile pentru consultări. Știu de decizia Curții Constituționale, dar consider că, în calitate de garant al Legii Supreme, mă voi adresa Curții după ce consult fracțiunile”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon speră că ACUM și PSRM vor găsi un numitor comun, dar apare problema recunoașterii oficiale a eventualei coaliții.

„Puterea nu va recunoaște votul, Procuratura va deschide dosare, iar deputații care vor vota un Guvern, merg la risc. Pe intern nu va fi recunoscut, dar pe extern tot nu e clar dacă va fi recunoscut. Am convocat ambasadori ca să informez ce poate urma”, a menționat Igor Dodon.

Președintele a făcut un apel la calm și a îndemnat oamenii să stea acasă pentru că printre manifestanți ar putea fi provocatori. Totodată, șeful statului le-a cerut forțelor de ordine să nu admită provocări.

„Situația nu va mai fi azi și mâine ca ieri și alaltăieri. S-au trecut liniile roșii”, a conchis Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Unirea” necesară între PAS și PPDA împotriva lui Igor Dodon: Năstase propune candidații pentru funcţia viitorului șef al Executivului | VIDEO

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, …