29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Ultima oră! Chișinăul renunță la legea care interzicea mașinilor cu numere transnistrene să părăsească hotarele RM | VIDEO

De astăzi automobilele înmatriculate în stânga Nistrului pot traversa frontiera moldo-ucraineană. Despre aceasta a anunţat Biroul politici de reintegrare pe pagina sa de Facebook. Autorităţile de la Chişinău insistă că a fost o testare.

Biroul de Reintegrare și-a justificat decizia declarând că „Informația colectată de către organele de resort pe parcursul ultimelor 10 zile va fi analizată sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe ”neutre” din partea locuitorilor regiunii transnistrene. Deciziile ulterioare vor fi luate în baza analizei efectuate și vor fi comunicate public.”.

Amintim că despre aplicarea legii potrivit căreia autorităţile de la Chişinău au interzis traversarea frontierei de stat a automobilelor înregistrate în stânga Nistrului, pe 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a anunțat într-un comunicat de presă, fără a menționa că aceasta este „temporară, de test”.

După ce Tiraspolul a anunțat că drept răspuns la această măsură „neprietenoasă” va interzice automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina și spiritele s-au încins, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea a anunțat că aceasta este „o măsură temporară, de test”.

Și premierul Ion Chicu a explicat că instituțiile responsabile ale statului au decis să aplice în regim de testare acest mecanism, în contextul în care Ucraina a înștiințat autoritățile Republicii Moldova că, din 1 aprilie 2020, autoturismele cu numere de înregistrare din stânga Nistrului nu vor mai fi admise pe teritoriul statului vecin.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Guvernul a decis: Pînzari, restabilit și eliberat din funcția de șef al IGP

Cabinetul de miniștri l-a eliberat din funcția de șef al IGP pe Alexandru Pînzari, după …