Știrea zilei

Ultima oră! Autoritățile din Moldova au emis cod galben de alertă națională privind coronavirusul | VIDEO

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță cod galben de alertă națională privind coronavirusul. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă după încheierea ședinței Comisiei pentru Situații excepționale și urgențe de sănătate publică.

După un weekend în care acest virus a pus pe jar întreaga Europă, autoritățile de la noi abia luni, spre amiază, au anunțat oficial măsurile pe care au de gând să le întreprindă pentru a proteja cetățenii moldoveni de virusul ucigaș. În acest sens, autoritățile s-au convocat în ședință, iar poliția de frontieră anunță că pe Aeroport a fost instalat un termoscaner, care verifică temperatura corpului fiecărui pasager.

Codul galben de alertă națională privind coronavirusul presupune sporirea măsurilor pentru prevenirea și controlului coronavirsului. Drept măsură împotriva răspândirii coronavirusului de tip nou, pe Aeroportul din Chișinău urmează să fie instalat al doilea termoscaner, care va verifica temperatura corpului pasagerilor. Și Poliția de frontieră a informat că pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, autoritățile dau asigurări că instituțiile medicale sunt pregătite pentru o eventuală epidemie cu COVID 19, iar spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” are pregătite saloane în caz de necesitate. Premierul Ion Chicu a mai precizat că, până în prezent, procesul de carantină era stabilit la domiciliul persoanelor care au revenit de peste hotare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte persoane au traversat frontiera RM în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a …