Știrea zilei

Ultim avertisment de la socialiști pentru Guvernul Sandu: Până la ora 15.00! | VIDEO

Maia Sandu este o simbioză dintre Vlad Plahotniuc și Vlad Filat. Este declarația socialistului Vasile Bolea, după ce fracțiunea parlamentară PSRM s-a întâlnit în această dimineață cu premierul. Socialiștii au înaintat un ultimatum, cerându-i Maiei Sandu să retragă asumarea responsabilității prin care ea urmează să propună doi candidați la funcția de procuror general. Mai mult, aliații își acuză partenerii că prin asta, au sfidat acordul politic pe care și l-au asumat împreună. 

Vasile Bolea, deputat PSRM: „Iată la acest acord s-a făcut iată așa, prin acea încercare de asumare de răspunderea. Iată în așa mod a procedat Vladimir Filat. O simbioză dintre Plahotniuc și Filat astăzi o vedem în chipul Maiei Sandu. Ceea ce a făcut ea. A desconsiderat o întreagă echipă a Partidului Socialiștilor.”

Vasile Bolea le-a acordat partenerilor timp de gândire până la ora 15.00, atunci când va avea loc ședința Parlamentului la care Maia Sandu ar urma să prezinte asumarea răspunderii în fața deputaților.

Maia Sandu a ieșit de la negocieri, fără a face declarații. Guvernul Sandu este la un pas de cădere, după ce ministrul Justiției a anulat rezultatele concursului pentru selectarea procurorului general, iar Executivul și-a asumat răspunderea pentru numirea candidaților.

Ulterior, Igor Dodon a cerut premierului retragerea inițiativei și demiterea ministrului Justiției, iar Maia Sandu a zis că nu cedează, chiar dacă Executivul va fi demis. Analiștii politici susțin că neînțelegerile între aliații puterii ar putea duce la destrămarea coaliției PSRM-ACUM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

pro moldova

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu la adresa României

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în …