Știrea zilei

Ulanov: Atacul asupra „OrheiLand” nu are nimic în comun cu măsurile antiepidemice. Reprezintă o comandă politică | VIDEO

Atacul de duminică al poliției asupra parcului de distracții OrheiLand este o tentativă de a-i pedepsi pe locuitorii municipiului Orhei pentru preferințele lor politice. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov în cadrul unui briefing. Potrivit lui, regimul Dodon-Chicu a aruncat asupra oamenilor vina pentru răspândirea coronavirusului, încercând astfel să ascundă propria incompetență. De asemenea, parlamentarul a anunțat că fracțiunea Partidului „ȘOR” se va adresa la Curtea Constituțională pentru a demonstra ilegalitatea acțiunilor guvernării.

În opinia deputatului Denis Ulanov, atacul asupra OrheiLand nu are nimic în comun cu măsurile antiepidemice. Și asta pentru că, susține acesta, în Chișinău activează centrele comerciale și piețele, unde domină aglomerațiile și nimeni nu urmărește să facă ordine.

DENIS ULANOV,deputat Partidul Politic „ȘOR”: „Nu există niciun fel de dovezi că pe teritoriul OrheiLand se încalcă normele sanitare. Ele sunt atât de bine respectate încât chiar nu ai de ce te lua. Iar când nu ai motive atunci începi să aplici măsuri radicale. Operațiuni cu implicarea organelor de forță cu încercuirea și închiderea. Atacul asupra OrheiLand arată cu adevărat ce reprezintă în realitate – o comandă politică și tentativa de a pedepsi locuitorii municipiului și al raionului pentru preferințele politice ale acestora.”

De asemenea, parlamentarul a prezentat în cadrul briefingului fotografii și imagini video, surprinse în week-end, în menajeria din capitală și în parcul Valea Trandafirilor, unde se plimbau sute de oameni fără măști și fără să respecte distanța socială. Deputatul a venit și cu o adresare pentru prim-ministrul Ion Chicu.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic „ȘOR”: „Aceasta este grădina zoologică de la Chișinău. Se respectă exemplar măsurile impuse de comisie , distanța socială, îmbrăcatul măștilor , lucrul poliției. Se vede în practică cum arată acest lucru. Acesta este parcul Valea Trandafirilor, fotografia este făcută ieri sau alaltăieri. Absolut se respectă totul ce a fost impus de comisie. Domnule prim-ministru, ne adresăm dumnevoastră, pandemia nu ar prejudicia atât de mult economia, sănătatea, situația socială a oamenilor dacă dumneavoastră , domnule prim-ministru, v-ați fi ocupat cu obligațiunile voastre directe.”

Am încercat să obținem o reacție din partea reprezentanților Guvernului, iar consilierul pe comunicare al prim-ministrului ne-a răspuns că:

VITALIE DRAGANCEA, consilierul prim-ministrului pe comunicare: „Este mare păcat că domnul Ulanov încă nu a înțeles ce înseamnă să fii deputat. Asta nu înseamnă doar politică dar și responsabilitate și deciziile de a restricționa anumite activități sunt luate la solicitarea specialiștilor epidemiologi”

Iar purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, ne-a comunicat că Președinția nu comentează declarațiile politicienilor.

Denis Ulanov a mai menționat că fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” s-a adresat la Curtea Constituțională cu o solicitarea de a verifica legalitatea acțiunilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O femeie s-a înjunghiat de față cu mama și sora sa într-un apartament din Chișinău

O femeie a ajuns la spital, după ce s-a înjunghiat în abdomen cu un cuțit de …