Știrea zilei

Turiștii moldoveni aleg tot mai des să călătorească prin Republica Moldova

Moldovenii aleg tot mai des destinații autohtone pentru a-și petrece timpul liber. Asta o demonstrează creșterea cu 23% al numărului de turiști și excursioniști din Republica Moldova care participă la turismul intern, anunță Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit BNS, în primele șase luni ale anului 2019, numărul turiștilor moldoveni, care au ales să-și viziteze țara, a constituit 22 mii de persoane, cu 23% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2018.

BNS menționează că deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chișinău (60,7%), regiunea de dezvoltare Centru (19,9%) și regiunea de dezvoltare Sud (19,3%).

Recomandăm moldovenilor interesați de drumeții, gastronomie, tradiții și plimbări cu barca pe râul Nistru că pot merge într-o călătorie prin satele din raionul Rezina de pe malul drept al Nistrului.

Agora.md amintește că în această vară un grup de amici ai vinului au mers într-un tur vinicol prin Republica Moldova. Participanții au parcurs aproximativ 800 de kilometri prin cele trei regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată, au vizitat două pensiuni rurale și 14 crame.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un asteroid mare cât o clădire cu 100 de etaje, care are propria Lună, a trecut pe lângă Pământ

Un asteroid tocmai a trecut pe lângă Pământ. Nu e un fenomen rar, dar e …