23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Trump ar fi primit asigurări din partea Chinei despre când se va încheia epidemia de coronavirus

Epidemia generată de coronavirusul din provincia chineză Wuhan probabil se va încheia în aprilie, în contextul creşterii temperaturilor, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, care este încrezător în eforturile Chinei de contracarare a bolii.

„De acum până în aprilie, căldura omoară în general acest tip de virus. Ar fi un lucru bun”, a declarat Donald Trump, la Casa Albă, potrivit cotidianului Le Figaro şi Agenţiei France-Presse.

„Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, este foarte încrezător. Cred că autorităţile din China fac o treabă foarte bună”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Potrivit jurnalistului Steve Herman, corespondentul postului Voice of America News (VOA) la Preşedinţia SUA, Donald Trump le-a oferit aceste asigurări guvernatorilor unor state americane cu care s-a întâlnit luni la Casa Albă. „Preşedintele le-a sugerat guvernatorilor că a primit asigurări din partea Chinei că epidemia generată de coronavirus se va încheia până în aprilie”, a transmis jurnalistul prin Twitter.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Incendiu pe aeroportul Otopeni. Sute de pasageri au fost evacuați | VIDEO

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineață, la un fast-food din terminalul „Plecări” al aeroportului Otopeni. …