Știrea zilei

Tribuna Parlamentului, blocată | FOTO

Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna Legislativului, imediat după ce a început ședința Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avertizat deputații că încalcă regulamentul.

Deputații ACUM au scandat „Rușine” și „Jos Ciocoi”, înainte ca premierul Chicu să prezinte raportul de 100 de zile al Guvernului.

Zinaida Greceanîi a anunțat pauză de 30 de minute: „Să-i lăsăm pe colegi să strige”.

Reveniți după pauză, în cadrul unui declarațiilor, membrii partidelor PAS și DA au spus că sunt gata să se reîntoarcă la muncă în cazul în care va fi audiat Ciocoi sau se vor continua dezbaterile în legătură cu subiectele rămase de la ședința anterioară, fără a asculta raportul de activitate de 100 de zile de la inaugurarea guvernului Chicu. Aceștia au menționat că Chicu nu are dreptul să prezinte raportul, deoarece intervenția acestuia nu a fost discutată anterior în parlament și prim-ministrul nu a fost invitat.

„Trebuie să muncim, pentru asta ne-au mărit salariile, avem o agendă pe care trebuie s-o urmăm, pentru cei care vor să fugă de la responsabilități e rușinos”, spune Mihai Popșoi, deputat PAS.

Totuși, s-a menționat că deputații au încălcat regulamentul și s-a propus amânarea ședinței. Majoritatea deputaților au votat „pro”. Astfel, majoritatea deputaților, după o pauză de două ore, a decis amânarea ședinței pentru data de 27 februarie.

Amintim că, deputatul PAS, Lilian Carp, anunța ieri că parlamentarii vor bloca tribuna principală a Legislativului în cazul în care ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, nu se va prezenta astăzi la ședință.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …