Știrea zilei

Tribuna legislativului, blocată: Dodon vrea să captureze și Parlamentul! | VIDEO

Haos în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului. Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna Legislativului și nu i-au permis premierului Ion Chicu să prezinte raportul de activitate pentru cele 100 de zile de activitate. Aceștia și-au motivat decizia prin faptul că Igor Dodon ar încerca să-și acapareze instituția parlamentară, dar și prin faptul că moțiunea simplă înaintată de ei împotriva ministrului de externe nu a fost examinată de deputați.

Premierul a încercat să prezinte raportul de activitate al guvernului din loja rezervată membrilor executivului, după ce tribuna principală a fost blocată de deputații PAS și PPDA. Aceștia au scandat „rușine” și „mincinoși”, împiedicându-l pe Chicu să se facă auzit.

Înainte de ședință, în cadrul unui briefing, liderii fracțiunilor PAS și PPDA au anunțat că vor bloca tribuna în semn de protest față de respingerea inițiativelor propuse de opoziție. Aceștia au menționat că blocajul va dura timp de 30 de minute și este motivat prin faptul că majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea lor de a-l invita în Parlament pe ministrul de Externe, pentru a da explicații pe marginea declarațiilor scandaloase cu privire la conflictul armat de pe Nistru. Potrivit lor, prin faptul că moțiunea împotriva ministrului de Externe nu a fost acceptată s-a încălcat Constituția.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: „Într-o republică parlamentară, Igor Dodon vrea să captureze și Parlamentul și încearcă regimul de lucru al acestei instituții – cele mai importante din RM, să îl racordeze la propria agendă.”

IGOR GROSU, deputat PAS: „Prin acțiunea de astăzi vom bloca temporar tribuna Parlamentului, în speranța că doamna președintă, pe care eu deja foarte mult regret că am votat-o cândva, s-a transformat într-un instrument docil al lui Dodon.”

Solicitată pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu ne-a declarat că Președenția nu comentează acțiunile și declarațiile opoziției.

Amintim că anterior, biroul permanent al Legislativului a decis că raportul celor 100 de zile de activitate ale guvernului Chicu va fi prezentat în plenul Parlamentului în data de 27 februarie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Opoziția are acum majoritate în Parlament

Deputatul socialist Ștefan Gațcan a părăsit formațiunea și s-a alăturat grupului „Pro Moldova”, oferind oficial …