Știrea zilei

Trei pretinși polițiști au dat buzna în apartamentul unui bărbat din Chișinău, cerând 40.000 de lei

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani, vor apărea pe banca acuzaților după ce au pretins că ar fi polițiști și au cerut, prin șantaj, suma de 40.000 lei de la un locuitor din Chișinău, la care au intrat în casă și l-au maltratat pe el și oaspetele acestuia.

Aceștia au avut o înțelegere prealabilă cu un amic al victimei, care urma să intre primul în locuință, cu solicitarea ca să primească droguri de la acesta, contra plată. Victima a refuzat oferta, dar l-a invitat în apartament, cu intenția să discute un conflict mai vechi, se menționează în comunicatul Procuraturii.

Însă, odată cu amicul său, în locuință au pătruns și trei pretinși polițiști, care l-au maltratat pe locatar, cât și pe oaspetele acestuia. Agresorii pretindeau că dacă victima le va oferi suma de 40.000 lei, aceștia nu vor face cunoscut faptul că el s-ar ocupa de vânzarea drogurilor. „Soluția” însă a fost propusă nu înainte ca pretinșii polițiști să-i jefuiască de bunuri pe cei doi. Ulterior, făptașii i-au răpit și i-au dus într-o fâșie forestieră, unde au continuat să-i maltrateze.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru jaf, șantaj și faptul că au pretins că sunt polițiști, cei trei făptași riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 de ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Procuratura oferă detalii despre perchezițiile de la fostul sediu PDM: A fost reținută o persoană

Ca urmare a perchezițiilor legal desfășurate ieri de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze …