Știrea zilei

Trei localități în care contracandidații au acumulat un număr egal de voturi | VIDEO

Cazuri mai puțin ordinare în urma scrutinului de duminică! În 3 localități din țară, primarii care s-au duelat în turul II al alegerilor locale generale au obținut un număr egal de voturi. Este vorba despre comuna Bălăbănești din raionul Sîngerei, satul Hirișeni din raionul Telenești, dar și candidații din satul Hirova, Călărași.

Pentru șefia comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei s-au luptat candidatul Blocului ACUM, Elena Neaga, și Gheorghe Chetrari de la UNIUNEA Salvați Basarabia. Potrivit datelor prezentate pe pagina CEC, ambii candidați au obținut exact câte 429 de voturi.

La fel și în satul Hirișeni rezultatele candidaților au fost egale. Astfel, câte 354 de voturi au obținut candidații Ion Petica de la ACUM și Ludmila Haria de la PSRM.

Candidatul PDM, Felicia Gheorghiță, și cel al Partidului Unității Naționale, Valeriu Oaserele, au obținut câte 280 de voturi. Cei doi s-au concurat pentru Primăria satului Hirova, raionul Călărași.

Potrivit legislației electorale, atunci când are loc paritate de voturi, mandatul de primar îi revine celui care a acumulat mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale generale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Controversat și fără consens”. Comisia de la Veneția critică modul în care au fost numiți patru membri CSM

Comisia de la Veneția a venit cu o reacție la numirea a patru membri ai Consiliului …