Știrea zilei

Trebuie sau nu prelungit programul de recepționare a plăților comunale la bănci | VIDEO

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe i-a cerut astăzi guvernatorului BNM, Octavian Armașu ca băncile să prelungească  programul de recepționare a plăților comunale. În opinia membrilor comisiei, modalitățile de plată nu prea le oferă acces  cetățenilor să-și achite facturile în termen.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, spune că este la curent și de acord că procesul de achitarea de doar două ore a facturilor pentru serviciile comunale este prea mic însă, acest lucru se întâmplă deoarece, pentru bănci, acest serviciu nu prezintă un avantaj economic. Totuși,  oficialul a declarat că va identifica soluții în acest sens.

OCTAVIAN ARMAȘU, guvernatorul BNM: „Tarifele sunt foarte mici la aceste servicii, majorarea lor ar fi o problemă pentru populație și respectiv avem așa un fenomen. Nu există o soluție simplă, dar eu mi-am notat și o să ne gândim și eventual o să discutăm cu dumneavoastră potențiale  le soluții.

Guvernatorul a fost întrebat și despre cum s-a produs  jaful la  filiala  „Moldova-Agroindbank” din sectorul Buiucani al capitalei.

IGOR MUNTEANU, președintele Comisiei parlamentare economie,  buget și finanțe: „Cum se poate să se întâmple ca dintr-o bancă, din  centrul Chișinăului să  se fure ziua în amiaza mare?”

OCTAVIAN ARMAȘU, guvernatorul BNM: „Riscurile operaționale a băncilor sunt pe seama băncilor.(musca) Fiecare bancă trebuie să-și găsească cele mai bune soluții și sunt alte autorități ale statului care p  ot să vină cu recomandări mai bune în domeniul securității decât BNM.”

Totuși, Octavian Armașu a declarat că  monitorizează mersul anchetei, pentru a stabili care au fost cauzele ce au făcut posibil jaful respectiv, astfel încât să fie elaborate recomandări pentru diminuarea riscurilor. Amintim că în noaptea de 5 spre 6 iulie, persoane necunoscute au pătruns în incinta sucursalei nr. 5 a băncii comerciale Moldova Agroindbank, din sectorul Buiucani al capitalei și au sustras  84 de casete individuale în care beneficiarii își păstrau bani, bijuterii, acte  și alte bunuri de preț.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Guvernul alocă peste 71 milioane de lei pentru majorarea capitalului social al „Arenei Naționale”

Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la alocarea a peste 71,3 milioane …