Știrea zilei

Tranzacția de preluare a Avia Invest, finalizată | VIDEO

NR Investments Ltd a anunțat într-o declarație oficială finalizarea procesului de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania care a concesionat Aeroportul internațional Chișinău. Potrivit declarației, tranzacția s-a încheiat miercuri, 28 august.

Nathaniel Rothschild, beneficiarul exclusiv al NR Investments care a achiziționat 95% din compania Avia Invest spune că compania pe care o administrează este „un partener financiar puternic și va contribui cu o bogată experiență în domeniu, în beneficiul aeroportului”.

NATHANIEL ROTHSCHILD, proprietar „Avia Invest” SRL: „Ne angajăm să fim complet transparenți în administrarea Aeroportului Internațional Chișinău și să contribuim la realizarea potențialului său maxim, aducând investiții suplimentare pentru sporirea traficului și îmbunătățirea experienței atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasageri.”

Încheierea acestei tranzacții vine în urma unui angajament extensiv cu părțile cheie interesate, inclusiv ministrul economiei și infrastructurii Moldovei, Vadim Brînzan și prim-ministrul Maia Sandu.

NATHANIEL ROTHSCHILD, proprietar „Avia Invest” SRL: „Îmi exprim dorința de a colabora strâns cu Guvernul în vederea dezvoltării aeroportului și asigurarea calității acestuia în conformitate cu cele mai înalte standarde europene.”

Amintim că un acord de achiziționare a cotei de 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost ratificat între reprezentanții Avia Invest și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild, la 19 august. La scurt timp, Procuratura Generală a anunțat despre aplicarea sechestrului pe capitalul social al „Avia Invest”.

Reacția șefului statului la anunțul despre finalizarea tranzacției de achiziționare a companiei Avia-Invest, nu a întârziat să apară. Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate unele instituții ale statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Moldovei, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, iar alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este …