Știrea zilei

10 lei pentru o călătorie! Transportatorii din Chișinău au depus o cerere la Primărie pentru majorarea tarifelor | VIDEO Update

Demersul transportatorilor, în care aceștia solicită majorarea tarifului pentru transportul public din capitală a ajuns la primărie. Potrivit transportatorilor, demersul a fost semnat de 14 companii și a fost transmis edilului încă în data de 13 ianuarie.

Potrivit unui comunicat transmis pentru postul nostru de televiziune, companiile de transport care au semnat demersul susțin că numărul șoferilor, dar și al microbuzelor este mereu în scădere, astfel, pe rute activează 60-70% din numărul total de microbuze. De asemenea, reprezentanții companiilor susțin că „microbuzele lucrează fără a lua în considerare amortizarea, ceea ce duce la dispariția acestui tip de transport public”.Astfel, prin semnarea demersului ei susțin că prețul unei călătorii trebuie să constituie 10 lei, în condițiile în care în prezent, tariful este de 3 lei. O dovadă că demersul a ajuns la primărie, spun transportatorii, este ștampila primăriei aplicată pe acesta.

Contactat de postul nostru de televiziune, consilierul pe comunicare a primarului, Natalia Ixari, nu nre-a confirmat dacă demersul a ajuns și pe masa primarului Ion Ceban. Totodată, ea ne-a spus că reacția primarului,este tot acea ca săptămâna trecută – ”O decizie în acest sens o poate lua doar Consiliul Municipal Chișinău”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Proteste în toată țara, împotriva politicii antisociale și vorbelor goale ale PSRM! Membrii și simpatizanții PP „ȘOR” cer ridicarea pensiilor | VIDEO

Proteste în toată țara. Peste șase mii de persoane au ieșit în stradă în această …