Știrea zilei

Transportatorii cer din nou majorarea tarifelor | VIDEO Update

Transportatorii au emis o nouă adresare către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi şi cer ca în această săptămână să fie adoptată decizia cu privire la majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri în trafic național. Potrivit lor, dacă și de această dată nu vor fi auziți de autorități, vor anunța grevă.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Patronale a Operatorilor de Transport de Auto, până în prezent a avut loc o rundă de negocieri din trei ședințe, inclusiv cu participarea ministrului Anatol Usatîi, iar în rezultat au fost identificate mai multe măsuri, care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport, inclusiv excluderea controalelor abuzive, transparentizarea MEI și ANTA, lupta cu transportul ilicit, etc.

De asemenea, a fost întocmit un proiect de memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Memorandumul încă nu este semnat. Astfel, cerința transportatorilor de a majora tariful la 92 bani per km se menține.

Contactat de postul nostru de televiziune președintele consiliului APOTA, Oleg Alexa ne-a declarat că dacă memorandumul nu va fi semnat, transportatorii din nou vor protesta.

OLEG ALEXA, președintele consiliului APOTA: „Cu părere de rău, ministerul nu ne-a confirmat că ne semnează memorandumul, ei au spus că îl privesc pozitiv Am solicitat ca săptămâna aceasta să fie adoptată decizia, în caz contrar, noi tot săptămâna aceasta anunțăm grevă. Greva va fi așa, tot ieșim în PMAN, suplimentar la aceasta, un număr mare de curse vor fi stopate pe toată țara.”

Reprezentanții Ministerului de Economie nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune dacă va fi semnată sau nu decizia.

Amintim că ultimul protest al transportatorilor a avut loc pe data de 9 octombrie. Aproximativ 300 de conducători auto, dar și administratori ai companiilor de transport au protestat în PMAN, cerând ca Guvernul și Ministerul Economiei să-și întoarcă fața spre ei. Din cauza protestului, 600 de curse regulate și-au suspendat temporar activitatea, iar oamenii au fost nevoiți să caute un alt mijloc de transport ca să ajungă în capitală și să se deplaseze înapoi spre casă.

Ministerul Economiei a menționat atunci că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, și doar după îndeplinirea acestor condiționalități, vor vorbi despre ajustarea tarifelor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fiscul efectuează verificări secrete în farmacii, pentru a nu-i „speria” pe farmaciști | VIDEO

Verificări secrete în farmacii. Serviciul Fiscal refuză să spună unde și când efectuează controale pentru …