Știrea zilei

Transportatorii auto au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Protestarii cer majorarea tarifelor de călătorie

Manifestație zgomotoasă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Peste 100 de transportatori auto și-au adus mașinile în fața Guvernului pentru a cere autorităților ajustarea tarifelor de călătorie, motivând că suportă pierderi. În semn de protest aceștia au claxonat minute în șir. De cealaltă parte reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii spun că momentan analizează corectitudinea metodologiei de calcul a noilor tarife.

De la distanță, se părea că în fața Executivului peste noapte a apărut o parcare auto. Asta deoarece, cei peste 100 de șoferi nu au scandat, dar și-au aranjat într-un rând microbuzele cu care transportă pasagerii și au claxonat îndelung, motivând că astfel își arată nemulțumirea față de modul în care autorităţile examinează solicitările lor de majorare a tarifelor de călătorie pentru transportul interurban.

Motorina este scumpă, piesele sunt scumpe, noi nu avem cu ce întreține mașinile și nici noi nu avem cu ce ne hrăni.
Motorina s-a scumpit din anul 2013 și până în ziua de astăzi nu s-a ridicat nimic. Piesele de schimb sunt scumpe, uleiul este scump, totul este scump.

Șoferii mai spun că din cauza tarifului prea mic nu pot să le ofere călătorilor confort în microbuze. Dau asigurări însă că o dată cu ridicarea prețurilor la călătorii pasagerii vor simți schimbări.

Se poate de crescut calitatea serviciilor. Confortul, omul vine, plătește, se duce și se simte foarte bine.

Unii conducători auto sunt de părere însă că odată cu majorarea prețului va scădea și numărul celor care călătoresc și totul din cauza că oamenii au salarii și pensii prea mici pentru ca să-și permită să achite un preț dublu pentru un bilet de călătorie.

Trebuie să se ridice la toți salariu ca să nu scadă pasagerii, la toată lumea, da nu unul primește 70.000, dar noi primim 2.500, parcă el lucrează cu 20 de mâini.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa a declarat că protestul a fost organizat deoarece promisiunile care au fost făcute anterior de către Ministerul Economiei s-au dovedit a fi false.

” V-om sta acasă, v-om fi mulți în piață, dar până la urmă ne v-om face auziți și v-om cere ca Ministerul Economiei să ne respecte”, a declarat OLEG ALEXA, președintele consiliului ”APOTA”

Într-un comunicat, Ministerul Economiei și Infrastructurii spune că este în proces de examinare a argumentării majorării tarifelor, analizând corectitudinea metodologiei de calcul și consultând membrii Consiliului Consultativ din domeniul transportului rutier în acest proces. Săptămâna trecută transportatorii au avut o întrevedere cu responsabilii de la Ministrul Economiei şi Infrastructurii, unde au cerut majorarea taxei pentru călătorie de la 48 – la 92 de bani pentru un kilometru. Astfel, în cazul în care tariful va fi aprobat, pasagerii care anterior achitau peste o sută de lei pentru călătorie, acum vor fi nevoiți să scoată din buzunare peste 200 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Echipa PRO Moldova a lansat campania anti-Dodon. Ei au creat și o joacă în care președintele culege pungi negre | VIDEO

Se comportă ca un bădăran, ca un dictator umflat de orgoliu și aroganță. PRO Moldova …