Știrea zilei

Transportatorii anunță un nou protest | VIDEO

O nouă grevă. Transportatorii anunță un nou protest pentru miercuri, 11 decembrie, în centrul Chișinăului. Motivul este același – refuzul Ministerului Economiei de a majora tariful la transportul de pasageri.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, numărul protestatarilor va fi mai mare decât cel anunțat inițial și va depăși 400 de participanți în trafic. Motivul grevei ar fi nesoluționarea de către Ministerul Economiei a cererii APOTA de majorare a tarifului transportului și nesemnarea Memorandumului de înțelegere între APOTA și Ministerul Economiei, care ar permite desfășurarea activității de transportare a călătorilor cu tariful de 74 bani per km. Astfel, transportatorii anunță pentru data de 11 decembrie blocarea carosabilului în PMAN în semn de protest.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, reprezentanții Guvernului au acceptat unele propuneri ale transportatorilor, altele urmează să fie discutate într-un format mai larg. Totodată, Ministrul Anatol Usatîi a menționat că subiectul optimizării cheltuielilor operatorilor de transport urmează a fi examinat în cadrul Consiliului consultativ în domeniul transporturilor rutiere pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni transportatorii au emis o nouă adresare către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi şi au cerut majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri în trafic național.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avocatul lui Șor îl acuză pe ministrul Justiției de imixtiune în justiție | VIDEO

Comentariile ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, referitoare la modul de examinare a cazului în care este …