Știrea zilei

Transgaz din România amână finalizarea interconexiunii gaziere cu Moldova | VIDEO

Funcționalitatea Gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău se amână până în 2021. Compania Transgaz a modificat termenul de construcţie şi dare în folosință a infrastructurii gaziere necesare pe teritoriul României pentru asigurarea cu gaze naturale a Republicii Moldova prin conducta de interconexiune Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Astfel, dacă anterior termenul indicat era finele anului 2019, acum este anul 2021, arată Planul de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din România pentru perioada 2019-2028 elaborat de Transgaz şi aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

În document la capitolul „Dezvoltări ale Sistemului Naţional de Transport în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităţilor de transport spre/dinspre Republica Moldova” este specificat că deși costul unor lucrări s-a modificat, valoarea totală estimată anterior la 174,25 milioane de euro a rămas neschimbată.

Potrivit documentului în anii 2013-2018, au fost realizate lucrări de 2,18 milioane de euro, iar în 2019 urmau a fi efectuate lucrări de circa 24,29 milioane de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Proteste în toată țara, împotriva politicii antisociale și vorbelor goale ale PSRM! Membrii și simpatizanții PP „ȘOR” cer ridicarea pensiilor | VIDEO

Proteste în toată țara. Peste șase mii de persoane au ieșit în stradă în această …