Știrea zilei

Trafic blocat și dificultate de circulație în capitală din cauza grevei transportatorilor | FOTO

Aproximativ 350 de unități de transport, ce deservesc curse auto în Chișinău, au format un lanț în centrul capitalei. Din aceste considerente traficul este blocat, iar din cauza ambuteiajelor interminabile, se circulă cu dificultate în capitală, scrie unimedia.info.

Suspendarea are loc în contextul în care transportatorii au organizat o grevă, fiind supărați pe faptul că Ministerul Economiei nu acceptă majorarea tarifelor pentru călătorii.

Greva transportatorilor / Sursa:UNIMEDIA
Greva transportatorilor / Sursa:UNIMEDIA
Greva transportatorilor / Sursa:UNIMEDIA
Greva transportatorilor / Sursa:UNIMEDIA

Amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că la grevă vor participa în jur de 1500 unități de transport, dintre care aproximativ 350 vor fi în PMAN, iar restul vor staționa în localitățile din țară și vor suspenda cursele.

Transportatorii auto au solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să adopte o decizie privind majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri în trafic național. În acest sens, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a trimis o solicitare către ministrul Anatol Usatîi.

„Ca rezultat a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Memorandumul încă nu este semnat. Astfel cerința noastră se menține de a majora tariful la 92 bani per km”, scriau reprezentanții Asociației.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …