Știrea zilei

Tot mai mulți producătorii agricoli solicită sprijin financiar | VIDEO

Tot mai mulți producătorii agricoli solicită sprijin financiar. Potrivit datelor oferite de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, numărul dosarelor de solicitare indică o creștere de cca 10% față de anul precedent.

Începând cu 1 februarie și până în prezent, au fost recepționate 566 de dosare de solicitare a sprijinului financiar în sumă de 92,3 milioane de lei. La fel, este în ascensiune și valoarea investițiilor efectuate de agricultori, așa cum valoarea subvențiilor solicitate în perioada de referință s-a majorat cu 60% .

AIPA a constatat că cele mai multe dosare recepționate de Oficiile Teritoriale au fost pentru stimularea investițiilor în procurarea tehnicii şi utilajului agricol, fiind depuse 316 dosare în acest sens. Suma subvenției solicitate constituie aproape 32 de milioane de lei sau 35% din totalul subvențiilor solicitate.

Înființarea plantațiilor multianuale, inclusiv defrișarea celor neproductive – un alt domeniu primordial pentru care s-au solicitat subvenții. Astfel, au fost depuse 115 dosare de acest fel. De asemenea, producătorii agricoli și-au dat interesul pentru și pentru efectuarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare, depunând 43 de solicitări în vederea sprijinului financiar.

Până acum, AIPA a reușit să autorizeze spre plată 202 dosare din cele 566 recepționate. De menționat că data limită de recepționare a dosarelor de solicitare a sprijinului financiar pentru subvențiile clasice este 31 octombrie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova a primit 20 de milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE

Republica Moldova a primit 20 de milioane de euro din tranșa a doua de asistență …