Știrea zilei

Tom Hanks și soția sa, diagnosticați cu coronavirus. În câte țări au fost înregistrate focare de boală | VIDEO

Deținătorul a două Oscaruri, actorul american Tom Hanks și soția sa, au fost infectați cu noul coronavirus, în timpul unor filmări, care au avut loc în Australia. Ei intenționează să rămână izolați, atât timp cât este necesar. Conform ultimelor date furnizate de OMS, în 92 de țări au fost înregistrate focare de boală, circa 127 de mii de persoane sunt infectate, dintre care peste 68 de mii de oameni au fost tratați.

Doar 15 persoane infectare au fost înregistrate în China, în ultimele 24 de ore. Este cel mai mic număr din momentul declanșării epidemiei de coronavirus în țară. De cealaltă parte, în Italia, care se află în „zona roșie”, din cauza coronavirusului au murit 196 de persoane, în ultimele 24 de ore. Este o cifră record de la declanșarea focarului. În total, în Italia au fost infectate peste zece mii de persoane, dintre care 1045 s-au recuperat complet.

De astăzi în Ucraina a fost instituită carantină națională. Deocamdată, autoritățile au anunțat un singur cetățean ucrainean infectat cu coronavirus.

În România, numărul celor infectați cu virusul periculos a crescut la 49 de oameni.

Între timp, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că orice conexiune a SUA cu Europa, inclusiv transportul maritim și călătoriile aeriene, se închid pentru o lună. Măsura a fost luată pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …