Știrea zilei

Tinerii din R. Moldova pot obține premii de până la 20 mii de lei

Tinerii din Republica Moldova pot obține premii de până la 20 mii de lei. Acestea vor fi acordate în cadrul concursului „Premiul național pentru sectorul de tineret, ediția 2019”, care a fost lansat, marți, 1 octombrie, la Chișinău. Dosarele de participare pot fi depuse până la 1 noiembrie, informează moldpres.  

Concursul este organizat în contextul Zilei Naționale a Tineretului, care este marcată anual în a doua duminică a lunii noiembrie.

La concurs va fi acordat un premiu în valoare de 20 mii de lei la categoria „Centrul de tineret al anului 2019”. 15 mii de lei va primi câștigătorul la categoria „Consiliul local al tinerilor”. Totodată, alte trei premii, în valoare de 12 mii de lei fiecare, vor fi decernate la categoriile: specialistul de tineret din cadrul administrației publice locale (APL) de nivelul I, specialistul de tineret din cadrul APL de nivelul II și lucrătorul de tineret al anului 2019.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Adrian Băluțel, a declarat astăzi că premiile acordate reprezintă efortul Ministerului de a susține și a promova actorii din domeniul tineretului și tinerii care desfășoară activități pentru a crea mai mute oportunități și a face comunitățile din Republica Moldova mai bune.

Dosarele de participare la concurs vor depuse pe suport de hârtie în adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și în format electronic. Potrivit regulilor de concurs, vor fi eligibili aplicanții care vor depune dosare complete și care la ultimele două ediții ale concursului nu au primit distincții sau premii naționale în domeniul tineretului.

Premiile vor fi decernate în preajma Zilei Naționale a Tineretului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO