Știrea zilei

Ţîcu părăsește fracțiunea PPDA şi candidează la primăria Capitalei | VIDEO update

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu părăsește fracțiunea Partidului Demnitate și Adevăr din Parlament și rămâne deputat independent. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing. Potrivit lui, motivele care au dus la această decizie sunt semnarea acordului temporar între PSRM-ACUM, compromiterea valorilor europene ale Blocului ACUM, dar și politizarea instituțiilor statului. Mai mult, Țîcu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale, pentru a salva capitala de socialiști.

Potrivit lui Țîcu, Blocul Acum s-a compromis foarte mult din momentul semnării acordului temporar cu PSRM. Demnitarul consideră că în acest mod s-au adus socialiștii la  guvernare.

OCTAVIAN ȚÎCU, deputat independent Blocul ACUM: „M-am expus și anterior critic, cu referință la numirile care s-au făcut în Bloc, la înțelegerile și cârdășiile cu PSRM. Am fost cel care nu a semnat acordul de constituire a acestei alianțe între Acum și PSRM.  Decizia pe care am luat-o astăzi este legată se semnarea acordului temporar între ACUM-PSRM, pe care îl consider o eroare politică, care legitimează PSRM la guvernare și compromite valorile pe care le-a avut Blocul ACUM în campania  electorală față de alegătorii lor.”

Demnitarul regretă și faptul că ar fi votat candidatura lui Vladimir Țurcan la Curtea  Constituțională.

OCTAVIAN ȚÎCU, deputat independent Blocul ACUM: „Ceea ce îmi determină această declarație și atitudine este în primul rând felul în care a fost ales președintele CC, pe care am regrete enorme și chiar aș dori să-mi  tai mâna odată, pentru faptul că l-am votat în CC.”

În cadrul briefing-ului, deputatul a anunțat că va candida la alegerile locale pentru a reduce riscul ca socialiștii să i-a cârma primăriei. La fel, Țîcu a venit și cu  un mesaj pentru  colegul său, Andrei Năstase, care la fel și-a anunțat intenția de a fi primar.

OCTAVIAN ȚÎCU, deputat independent Blocul ACUM: „Andrei, eu te-am susținut și anul trecut și cred că faci un lucru remarcabil la MAI. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi cu curaj și demnitate și să continui  acest lucru în cadrul MAI.”

Colegii de partid susțin că s-au așteptat la o astfel de decizie.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședinte PPDA: „Că el va părăsi fracțiunea noi intuiam demult.  Nu a  fost mare surpriză. Dumnealui așa și nu a devenit parte componentă a echipei, cu părere de rău. Dar asta e natura dumnealui. Mai grav este anunțul lui de participare la Primărie. Este o dezbinare a forțelor pro-europene, din punctul nostru de vedere și un gest greșit. Probabil că dumnealui a fost manipulat, într-o mare măsură.”

Ulterior, cu un răspuns la solicitarea noastră a venit și Iurie Reniță. Parlamentarul n-a dorit să comenteze decizia lui Octavian Țîcu, precizând că este dreptul lui de deputat și de cetățean să decidă cum să procedeze mai corect conform convingerilor sale. Totodată, acesta a menționat că o echipă se crează și funcționează bine, dacă toți participanții au obiective comune și respectă înțelegerile stabilite. ”Întotdeauna trebuie să respectăm diversitatea de opinii și opțiuni. Aceasta este adevărata democrație”, a punctat Iurie Reniță.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Rezultatele testelor la COVID-19 pentru miniștrii din Guvern | VIDEO

Niciun membru al executivului nu este infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de …