Știrea zilei

Testele pentru depistarea coronavirusului au fost aplicate pe doi cetățeni moldoveni

În prezent, nu există cazuri confirmate de coronavirus în Republica Moldova. Declarația aparține ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a menționat că testele pentru determinarea virusului au fost deja puse în aplicare, scrie realitatea.md.

„Am avut câteva cazuri suspecte, dar le mulțumim cetățenilor care au menționat deschis din ce zone vin”, a spus ministra.

Ar fi vorba despre doi cetățeni ai Republicii Moldova care au sosit ieri pe aeroportul din Chișinău din Moscova. Cei doi aveau febră și au fost internați la spitalul „Toma Ciorbă”. Până la urmă s-a constatat că este o viroză.

Ministra a mai reiterat faptul că testele se aplică doar de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică doar atunci când un medic face referire la un caz suspect.

„Sunt multe persoane care se adresează, zic că suspectează că ar fi bolnavi. Reiterez că aplicarea se face doar la decizia Agenției de Sănătate Publică și doar în cazuri care par suspecte”.

Amintim că ANSP a primit din partea Germaniei, pe 18 februarie, 5 kituri a câte 96 de teste pentru determinarea coronavirusului și două kituri a câte 96 de teste pentru confirmarea acestuia. Ministra a mai declarat, că în caz de necesitate Organizația Mondială a Sănătății va asigura Republica Moldova cu seturile necesare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Caz nou de coronavirus într-o localitate din Orhei. Autoritățile raionale au luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului | VIDEO

Încă o persoană din raionul Orhei a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba …