Știrea zilei

Teste pozitive la coronavirus, făcute la clinici private, au fost greșite. Dumbrăveanu: Vom lua o decizie

Autoritățile ar putea interzice efectuarea testelor la COVID-19 în laboratoarele private sau ar putea impune reguli mai stricte de efectuare a acestora. Asta după ce mai multe persoane care au făcut testele s-au trezit că la repetarea investigațiilor rezultatele au fost diferite. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a ținut să menționeze că afacerile nu trebuie făcute în detrimentul sănătății oamenilor, scrie agora.md.

„Avem două cazuri în care persoanele au făcut testele în laboratoare private și ele au ieșit pozitiv. Ulterior, ca rezultat al verificării în cadrul laboratorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, singurul de la noi acreditat de OMS, testele au fost negative. Îmi pare rău că unele clinici private profită de această situație. Problema nu este că rezultatele testelor sunt negative sau pozitive, ci că persoanele ar putea fi, în realitate, purtători. De aceea, urmează să analizăm și să luăm o decizie. Înțeleg că vorbim de mediul de afaceri, dar afacerile nu pot fi făcute în detrimentul sănătății oamenilor”, a punctat șefa de la Sănătate.

De menționat că prețul efectuării unui astfel de test la unul dintre laboratoarele private din capitală este de 700 de lei.

Anterior, pe rețele de socializare au apărut imagini cu dispozitive ce ar fi teste rapide pentru depistarea COVID-19. Autorul imaginii, un reprezentant farmaceutic, susținea că dispozitivul arată rezultatul în timp foarte scurt și poate fi folosit la domiciliu. Contactat de AGORA, serviciul de presă al Ministerului Sănătății a dat asigurări atunci că dispozitivele în cauză nu sunt aprobate pentru utilizare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …