Știrea zilei

Termoelectrica ar putea fi sancționată pentru facturi exagerate. Reacția furnizorului | VIDEO

Termoelectrica ar putea fi sancționată pentru facturile exagerate la energia termică, din luna ianuarie. În urma informațiilor apărute în presă, dar și în baza unei petiții semnate de peste 2600 de persoane, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică s-a autosesizat pe marginea acestui subiect și a constatat că întreprinderea a încălcat Regulamentul privind furnizarea energiei termice. De cealaltă parte, Termoelectrica neagă acuzațiile.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dat în judecată SA „Termoelectrica” pentru modul în care a fost facturată livrarea de căldură la începutul anului curent. Mai exact, în factură au fost inclusă o perioadă de 32-36 de zile, și nu 31, câte are luna ianuarie. Reglementatorul a întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție și l-a transmis instantei de judecata, pentru adoptarea deciziei și aplicarea amenzii prevăzute de Codul Contravențional.

De cealaltă parte, Termoelectrica susține că procesul-verbal ar fi neîntemeiat. Potrivit unui comunicat de presă expediat de furnizor, facturile pentru energia termică din luna ianuarie sunt corecte, conțin date veridice și respectiv, nu pot fi calificate ca fiind eronate în sensul oferit de legiuitor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mitropolia cere de la Guvern reluarea slujbelor în biserici: În caz contrar, veți fi excluși din rugăciuni

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova solicită Guvernului reluarea slujbelor în biserici, în caz contrar …