Știrea zilei

Termen extins la vămuirea mărfurilor transportate cu trenul prin regiunea transnistreană

Mărfurile transportate pe cale ferată prin regiunea transnistreană vor fi vămuite la stațiile „Bender-2” din satul Varnița și „Râbnița” din orașul Râbnița în continuare după principiul „one stop control” (un singur control la oprire), până la 31 decembrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru politici de reintegrare, premierul Pavel Filip a semnat în acest sens un protocol adițional la Decizia protocolară privind principiile reluării plenare a circulației trenurilor marfare prin regiunea transnistreană din 30 martie 2012. Documentul a fost contrasemnat și de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Cel care este în prezent în vigoare expiră la 30 iunie.

Biroul pentru politici de reintegrare informează că protocoale de acest gen au fost semnate la 26 septembrie 2012, 23 septembrie 2013, 24 decembrie 2014, 14 martie 2015, 30 decembrie 2016, 29 decembrie 2017 și pe 27 decembrie 2018.

Instituția reamintește că un termen similar de șase luni a fost extins și pentru introducerea produselor petroliere prin punctul de trecere a frontierei „Novosaviţcaia-Cuciurgan” cu asigurarea posibilității vămuirii acestor produse la postul vamal „Bender 2”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Noi medicamente compensate din fondurile AOAM

Persoanele asigurate vor beneficia începând de astăzi, 10  iulie, de mai multe medicamente compensate.  Prin …