Știrea zilei

Tentative de contrabandă cu țigări, prevenite la Aeroportul Chișinău

O tânără de 25 de ani din Strășeni și un tânăr de 28 de ani din Dubăsari au rămas fără bagaje după ce, în timpul scanării acestora la Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Vamal au depistat în total 610 pachete cu țigări diverse mărci cu timbru de acciz a Republicii Moldova.

Ambele cazuri au fost înregistrate pe 17 noiembrie curent, iar produsele de tutungerie urmau să ajungă în Marea Britanie cu rute diferite.

În primul caz este documentată o locuitoare a satului Rădeni, raionul Strășeni, în vârstă de 25 de ani. Aceasta a fost „invitată” pentru efectuarea controlului suplimentar după ce în bagajele ei au fost depistate 410 de pachete cu țigări, care erau aranjate în geantă personală.

Alte patru mii de țigarete (200 de pachete) aparțineau unui conațional cu dublă cetățenie, în vârstă de 28 de ani. Tânărul originar din orașul Dubăsari s-a apropiat la linia de control pentru formalitățile de rigoare, ca ulterior să fie audiat pe marginea celor depistate.

Cei doi s-au eschivat de a oferi detalii. Totuși, pe numele lor au fost întocmite procese-verbale și vor fi sancționați conform legislației în vigoare. În prezent, toate cercetările sunt întreprinse de către angajații Serviciului Vamal.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …