Știrea zilei

Tensiunile continuă la Jora de Mijloc | VIDEO

Tensiunile continuă la Jora de Mijloc. Candidatul Partidului ”ȘOR” pentru primărie susține că contracandidații săi din PSRM și Blocul ACUM că încearcă să-l excludă neîntemeiat din cursa electorală. În cârdășie cu aceștia ar fi și membrii Consiliul Electoral de Circumscripție din comună, spune Sergiu Labliuc. Este o răfuială și o persecutare politică din partea reprezentanților actualei guvernări, susține deputatul Marina Tauber. De cealaltă parte, candidații care reprezintă actuala guvernare neagă că ar avea vreo legătură cu contestațiile depuse.

Disputa a început după ce la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală din Jora de Mijloc au apărut două contestații împotriva candidatului la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc din partea candidaților din blocul ”ACUM” și a socialiștilor. Aceștia motivează că Labliuc a încălcat codul electoral deoarece s-a înregistrat în cursa electorală la data de 14 septembrie, însă și-a sistat activitatea abia după trei zile.

Concurentul electoral, Sergiu Labliuc din partea Partidului Politic ”ȘOR ”, primar interimar al comunei Jora de Mijloc trebuia să-și suspende activitatea sau să degreveze din funcția pe care o deținea, iar acest lucru nu s-a întâmplat nici în data de 16.09.2019. Dispoziția de suspendare a urmat abia în data de 17.09.2019 ce este contrar legislației electorale, a declarat ECATERINA VIDRAȘCU, candidat la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc.

După înregistrarea sa în calitate de concurent electoral, domnul Labliuc Serghei a continuat activitatea în funcția de primar interimar al comunei Jora de Mijloc, semnând un șir de adeverințe, a declarat DUMITRU DELINSCHI , candidat la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, blocul ”ACUM”.

De cealaltă parte, Labliuc susține că aceste contestații sunt neîntemeiate. deoarece, abia în data de 17 septembrie a fost informat că atât el cât și lista candidaților la funcția de consilieri în consiliul comunal Jora de Mijloc din partea Partidului ”ȘOR” au fost înregistrați în cursa electorală, a declarat

Pretinsele probe ale contestatarilor conțin date false privind circumstanțele reale a semnării acestora. Toate actele prezentate fusese semnate de mine până la data de 17.09 inclusiv fiindcă, până la ora 11:00 nu eram la curent că s-a luat hotărârea, a declarat SERGIU LABLIUC, candidat la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc Partidul Politic ”ȘOR”.

Ulterior și oamenii din sat și-au spus cuvântul. Aceștia le-a cerut celor de la guvernare să renunțe la presiuni și să le lase comuna în pace. Cu atât mai mult, cu cât ei consideră că CECE vrea să-l scoată pe Labliuc din cursa electorală deoarece ceilalți candidați în prezența lui nu ar avea șanse să învingă.

Chiar și așa, la scurt timp, membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală din Jora de Mijloc au votat ca contestațiile depuse de contracandidatul socialist și cel din blocul ”ACUM” să fie transmise în judecată. Ulterior, președintele CECE, Alexei Mîrzac a părăsit sala însă nici el și nici alți membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală din Jora de Mijloc nu au oferit cel puțin o copie a vreunui act care să confirme decizia luată. Vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber a declarat că în pofida presiunilor, formațiunea din care face parte va merge în continuare spre victorie. De asemenea, ea a declarat că ceea ce se întâmplă este o răfuială politică din partea actualei guvernări.

Presiunea aceasta continuă prin metode ilegale și prin încălcarea legislației R.M. Prin falsificarea actelor. Acest lucru este inadmisibil, având în vedere că prin astfel de hotărâri noi vorbim despre soarta satelor noastre și despre comuna noastră. (musca) 2.05.28-2.05.35 Noi vom lupta până la ultima picătură de sânge pentru drepturile domnului Labliuc, a declarat MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”.

Am încercat să obținem și o reacție de la deputații din majoritatea parlamentară. Socialistul Grigore Novac a declarat că nu au nicio legătură cu contestațiile depuse în Jora de Mijloc. Mai mult decât atât, acesta a spus că contestații împotriva candidaților au fost depuse pe toată republica și chiar nu vede nimic ieșit din comun. În același timp, cei de la blocul ”ACUM” spun că nu cunosc detalii și nici nu au știut că au fost depuse contestații pe numele lui Labliuc. Spun doar că din timpul înregistrării, nesuspendarea unui candidat are ca efect automat anularea lui din cursă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

“Чемодан, кулек – Ростов”. Protest împotriva lui Dodon; Partidul „ȘOR” promite că e doar începutul | FOTO

„Dodon la pușcărie” și „Jos culiok”, au fost printre lozincile scandate miercuri de sute de …