Știrea zilei

Temperaturile caniculare şi vânturile violente fac victime în Europa | VIDEO

Sute de pompieri s-au luptat sâmbătă cu flăcările în peste 50 de incendii de pădure produse pe teritoriul Greciei și declanşate de temperaturile caniculare şi vânturile violente. Și o zonă turistică importantă a Spaniei a fost evacuată din cauza incendiilor de vegetație, iar în SUA, cel puțin 5 copii au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit duminică într-o clădire din oraşul Erie, Pennsylvania, potrivit postului Euronews.

Peste 450 de pompieri şi 23 de avioane au fost mobilizate în Grecia pentru combaterea incendiilor de vegetație care au făcut ravagii mai ales pe insula Elafonissos şi în jurul localităţii Marathon din apropiere de Atena. Un camping şi un hotel de pe insulă, precum şi o colonie de vacanţă din apropiere de Marathon au fost evacuate, a subliniat presa locală.

Meteorologii au anunțat un nou val de căldură, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius pentru zilele următoare.

Situația nu e mai bună nici în Spania. Aproximativ 1.000 de locuitori de pe insula Gran Canaria din Insulele Canare, care aparțin Spaniei, au fost evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie, care s-a extins către un parc naţional şi o zonă populată cu turişti, au anunţat serviciile de urgenţă spaniole, potrivit Reuters. Poliţia a anunţat că potrivit informațiilor pe care le dețin, incendiul a fost pornit de o persoană care a folosit un pistol de lipit. Un bărbat de 55 de ani a fost arestat sâmbătă.

În legătură cu incendiile de pădure și vegetație, au fost emise avertizări de călătorie pentru Grecia, Serbia, Croaţia şi Muntenegru.

Tragedie și în SUA. Cinci copii au murit în urma unui incendiu izbucnit la o creşă din Pennsylvania. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii tragediei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …