Știrea zilei

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. Anunțul a fost făcut de la tribuna Parlamentului de președintele fracțiunii Partidul ”ȘOR”, Marina Tauber, din numele liderului formațiunii. Potrivit deputatului, șeful statului ar fi implicat în acte de corupție, motiv pentru care l-a îndemnat să-și prezinte singur demisia. Apelul a fost susținut și de alți aleși ai poporului din opoziție. Mai mult, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a propus crearea unei Comisii de anchetă care va elucida presupusele acte de corupție și de îmbogățire ilicită a președintelui Igor Dodon.

Președintele fracțiunii Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber, i s-a adresat lui Igor Dodon de la tribuna Parlamentului, amintindu-i cum de dragul intereselor proprii și-a trădat foștii colegi din PCRM și partenerii din blocul ACUM. Deputatul a menționat că, pe parcursul ultimilor ani, întreaga țara urmărește cum șeful statului devine mai bogat pe zi ce trece, își extinde proprietățile, iar numărul țărilor în care își petrece vacanțele de lux crește.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: ” Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră în politica moldovenească este un exemplu clasic de ipocrizie, trădare și corupție politică. Pungi, genți și pretenții în stilul lui Ostap Bender ”Dă-mi un milion!” – ăsta este crezul dumneavoastră politic. V-ați transformat cariera politică într-o metodă de îmbogățire. Măcar o dată manifestați curaj și dați-vă demisia. Iar noi, împreună cu tot poporul, vom aduna pentru un kuliok. Din numele președintelui Partidului ”ȘOR”, a fracțiunii Partidului ”ȘOR”, a colegilor și susținătorilor noștri, declarăm că suntem pentu demisia președintelui Igor Dodon și desfășurarea alegerilor prezidențiale anticipate.”

Apelul Marinei Tauber a fost susținut de parlamentarul Lilian Carp.

LILIAN CARP, deputat PAS:” Igor Nicolaevici, pentru sănătatea cetățenilor noștri depuneți-vă demisia, astfel ca atunci când va scădea acest val de epidemie să putem organiza în plină siguranță alegerile și, totodată, Republica Moldova să scape de dumneavoastră așa cum scăpăm de COVID când ne dăm pe mâini cu gel.”

Și deputatul Iurie Reniță a solicitat ca șeful statului să-și prezinte demisia, astfel mai curând să fie
posibilă alegerea unui nou președinte.

IURIE RENIȚĂ, deputat PPDA:”Doresc și insist foarte mult ca alegerile să se producă pe data de 25 sau  mult mai devreme printr-o demisie. Să plece și să ne alegem noi, poporul și cetățenii, soarta noastră.”

În apărarea lui Igor Dodon a sărit socialistul Vlad Batrîncea.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM:”Vă place, nu vă place, el a fost votat de cetățeni și el este șeful statului. Cu câtă ardoare batem într-un om, care a fost ales direct de către toți cetățenii.”

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, ne-a spus că opoziția trebuie să demonstreze că există și are idei și a refuzat să comenteze acțiunile și declarațiile formațiunilor politice, mai ales în an electoral.

Menționăm că PPPDA a propus crearea unei Comisii de anchetă care va elucida presupusele acte de corupție și de îmbogățire ilicită a președintelui Igor Dodon. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament. Potrivit autorilor inițiativei, comisia va examina și implicarea șefului statului în alte cazuri de rezonanță, cum ar fi dosarul Bahamas, privind presupusa finanțare ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, de acum patru ani. De asemenea, ar urma să fie examinate vacanțele de lux ale familiei prezidențiale, dar și alte filmulețe compromițătoare legate de numele șefului statului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat

Parlamentul a luat act de demisia deputatului Partidului Socialiștilor Oleg Teterea și a declarat vacant …