Știrea zilei

Tânărul omorât de un carabinier la Elizaveta: Protestatarii au blocat drumul | VIDEO Update

Familia și rudele tânărului omorât de un carabinier la Elizaveta, municipiul Bălți, au blocat traseul Bălți-Florești, în semn de protest. Nemulțumiți de pedeapsa pe care o solicită procuratura pentru subofițerul Inspectoratului General de Carabinieri care ar fi comis crima, oamenii au cerut să se facă dreptate.

Mai mulți locuitori din satul Elizaveta, mun. Bălți au ieșit vineri dimineață la protest. Din imaginile video postate pe rețelele de socializare se vede cum oamenii au blocat traseul la ieșirea din sat, iar șoferul unui microbuz cu pasageri roagă să-i fie permis să treacă. Mai mult, tatăl tânărului omorât s-a culcat pe asfalt pentru a împiedica circulația, cerând o pedeapsă dură pentru cel care ar fi tras în fiul lui.

NICOLAE BOTNARI, tatăl victimei: Moarte la moarte, dar să-l de-a pe mâna mea. Altceva nu vreau nimic. Nu se întreprinde nimic, blocăm traseul central, mergem la Chișinău, oriunde. Eu vreau să mă lămuresc, dreptate să fie.

Solicitată de postul nostru de televiziune, Eugenia Molceanov, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, ne-a comunicat că la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului

Solicitată de postul nostru de televiziune, Eugenia Molceanov, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, ne-a comunicat că la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului de Poliție Bălți, pentru a menține ordinea publică. Ulterior manifestanții au blocat și traseul Bălți-Florești. Ei au cerut să vină în fața lor procurorul, care gestionează cazul tânărului împușcat mortal de un carabinier în data de 13 ianuarie pentru a le oferi explicații. Mai târziu la fața locului au venit șeful Inspectoratului de poliție Vasile Banaru și adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Bălți Alexandru Celac.

ALEXANDRU CELAC, procuror adjunct: La momentul de față e pornit dosar penal pe faptul omorului intenționat, persoana este reținută. Nimeni nu intenționează să mușamalizeze cazul, se întreprind măsuri de urmărire penală. E un dosar nu chiar simplu, urmează de stabilit circumstanțele.

În urma negocierilor cu reprezentantul procuraturii protestatarii au deblocat traseul. S-a ajuns la un acord potrivit cărui anchetatorii îi vor audia repetat pe toți cei implicați. Reporterii noștri au încercat să ia legătura cu șeful adjunct al Procuraturii Bălți, pentru a comenta cele întâmplate, însă telefonul acestuia era deconectat. Protestul a durat aproximativ patru ore, timp în care între protestatari și polițiștii care mențineau ordinea publică s-au produs mici altercații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Proteste în toată țara, împotriva politicii antisociale și vorbelor goale ale PSRM! Membrii și simpatizanții PP „ȘOR” cer ridicarea pensiilor | VIDEO

Proteste în toată țara. Peste șase mii de persoane au ieșit în stradă în această …