23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Taifunul Hagibis îşi continuă cursa asupra Japoniei. Şapte morți şi 15 dispăruți

Waves break on the shore ahead of Typhoon Hagibis in Fujisawa, Kanagawa Prefecture, Japan, on Friday, Oct. 11, 2019. Typhoon Hagibis, which is expected to bring heavy rain and violent winds, has forced factory and shops to close, with shoppers clearing out shelves at some stores as they scrambled for bottled water and instant noodles. Photographer: Akio Kon/Bloomberg via Getty Images

Şapte persoane au murit și alte 15 sunt date dispărute după cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii, paralizând Tokyo, provocând revărsarea râurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei.

Taifunul Hagibis era așteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est și pe insula nordică Hokkaido.

Şapte oameni au murit în prefecturile Chiba, Gunma, Kanagawa și Fukushima din jurul lui Tokyo, a informat televiziunea publică NHK. Printre aceștia se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, a transmis NHK, iar 15 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.

Autoritățile au emis avize și ordine de evacuare pentru peste şase milioane de oameni în Japonia, în timp ce furtuna a dezlănțuit cele mai puternice ploi și vânturi în ani. Aproximativ 100 de răniţi au fost raportaţi până acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunţat NHK.

digi24.ro

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cei șase români de la bordul navei „Diamond Princess” au fost repatriați

Şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul …