Știrea zilei

Sute de șoferi protestează în fața Guvernului. Vor tarife mai mari | VIDEO update

Sute de șoferi care circulă pe rute interurbane au protestat astăzi în fața Guvernului, dar și în alte localități ale țări. Aceștia își și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că autăritățile nu examinează cererea lor de a majora tariful pentru serviciile de transport. Din cauza grevei, circulația în Piața Marii Adunări Naționale a fost sistată, iar în majoritatea localităților din țară au fost suspendate cursele.

Din cauza protestului, aproximativ 1 500 de microbuze și autobuze și-au sistat activitatea. 350 de unități de transport au blocat Piața Marii Adunări Naționale și au claxonat astfel încât să fie auziți de către cei de la Guvern. Ceilalți transportatori au staționat în localitățile din țară, suspendându-și cursele.

OLEG ALEXA, președinte APOTA: Deja de aproape jumătatea de an cerința noastră privind ajustarea tarifului nu se examinează. Nu se hotărăște în ministerul Economiei. MUSCĂ Câteva negocieri au avut loc. MUSCĂ (musca) 01.10-01.23 Ni s-a confirmat că ei tot au niște cerințe față de noi care în scurt timp le vom auzi, ei le formulează și sunt gata la negocieri să vadă ce obține călătorul, ce obține bugetul.

Protestatarii spun că tărăgănarea ajustării tarifelor duce la distrugerea ramurii. Ei solicită Ministerului Economiei să examineze în regim de urgență solicitarea lor privind majorarea tarifului de la 48 la 72 de bani pentru un kilometru, ceea ce le-ar permite îmbunătățirea condițiilor dîn microbuze, dar şi majorarea salariilor.

Venitul la transport este foarte mic. Trebuie să crească prețurile cât de cât ca să poți ține un angajat la lucru. Eu, de exemplu, lucrez singur pe microbuz și nu este convenabil pentru că nici nu poți rezista așa. Băieții tineri toți s-au dus în Europa și nu vor să lucreze. 

Trebuie cât de cât de majorat. În ultimii șapte ani prețurile la tot au crescut înafară de prețul la parcurs.

Când doi se ceartă, al treilea suferă. Astfel, călătorii, fără a avea vreo vină, s-au pomenit prizonierii acestei situații.

Șoferii trebuie să aibă mai multă grijă de unitățile de transport. Să nu urci în microbuz și să îți fie frică să nu-i cadă vreo anvelopă.

La interurbane nu trebuie majorate prețurile. Suntem din sa, leafa e mică, pensia e mică.

Ministerul Economiei susține că a inițiat consultări pentru a identifica soluții pentru această problemă. Suntem conștienți de faptul că problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Totodată, considerăm că abordarea acesteia de o manieră ultimativă fără a lua în calcul calitatea și siguranța serviciilor pentru călători nu este o abordare corectă”, a menționat ministrul Anatol Usatîi, într-un comunicat de presă.

Și premierul Ion Chicu a declarat că problema trebuie discutată la nivel de tarif, dar și la nivel de investiție. Menționăm că, în cazul în care tarifele pentru transportul interurban va fi majorat, oamenii va trebui să scoată din buzunare 74 de lei pentru o cursă de 100 de kilometri și nu 48 cum era până acum.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …