Știrea zilei

SUTE DE ABSOLVENȚI AI USMF AU DEPUS JURĂMÂNTUL LUI HIPPOCRATES | VIDEO

Au jurat să facă tot ce le stă în puteri ca să salveze vieţi. Sute de studenți, viitori medici și farmaciști de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” s-au înghesuit astăzi să intre la ceremonia unde au depus jurământul lui Hippocrates. La eveniment, pe lângă tinerii specialiști, au fost prezenți părinții, prietenii și profesorii acestora.

Festivitatea solemnă de depunere a jurământului lui Hippocrates s-a desfășurat la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Prin acest jurământ tinerii absolvenți ai USMF își asumă datoria de a sta la straja sănătății pacienților indiferent de naționalitate, confesiune, apartenență politică sau statut social.

Plini de emoții, dar și fericiți că au finisat un drum atât de lung, studenții s-au arătat mândri de ceea ce au ajuns.


„Ziua de astăzi este o zi foarte importantă, s-au finisat cei 6 ani de studii. Au fost 6 ani care au trecut foarte repede, a fost greu, a fost interesant. Nu-mi pare rău că am ales această profesie.”

„Simt niște emoții de mândrie, de fericire, de bucurie atât pentru mine cât și pentru familia mea, care a fost cu mine, care m-a susținut. Pe viitor am de gând să activez în calitate de medic stomatolog.”

Părinții dar și cei apropiați au venit cu brațe de flori, pentru a felicita proaspeții medici.


„Iată această fericită zi, această vreme cu soare, aceasta este o bucurie pentru mine și sunt foarte fericită și fiica mea la fel.”

„Suntem aici pentru fiica noastră, care astăzi în sfârșit și-a realizat visul, venim de la Briceni, Corjeuți, venim să o felicităm cu aceste flori frumoase cu ocazia absolvirii studiilor.”

Și rectorul Universității Ion Ababii a adus urări de bine studenților și a menționat că cu diplomele oferite, studenții își pot continua studiile și peste hotarele țării.


ION ABABII, rector, USMF ”Nicolae Testemițanu”: „Dragi absolvenți, diploma de licență pe care ați obținut-o vă oferă dreptul de a participa la studii de rezidențiat sau de a vă angaja în câmpul muncii în sistemul național de sănătate, conform cadrului ocupațional.”

În total în acest an, au absolvit USMF ”Nicolae Testemițanu” peste 900 de specialiști.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un moldovean a cerut de la fosta soție pensie de întreținere, invocând că aceasta lucrează peste hotare și dispune de surse suficiente

Un moldovean și-a acționat în judecată fosta soție, plecată din țară, solicitând de la aceasta …