Știrea zilei

Susținătorii Partidului ȘOR au protestat împotriva deciziei consilierilor municipali ai PSRM, care poate provoca daune de milioane de lei la bugetul capitalei | VIDEO

Alesul local din partea Partidului ȘOR, Valeri Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de peste 4 milioane de lei cauzat bugetului municipal. Potrivit lui, consilierul PSRM Vasile Chirtoca a intrat în posesia unui teren din proprietatea municipalității, cu susținerea fracțiunii socialiste din care face parte. Mai mult, Consiliul Municipal a votat şi achitarea prețului acestuia. În urma acestei decizii, mai mulţi locuitori ai capitalei au protestat astăzi în faţa preturii sectorului Centru, acolo unde a avut loc şedinţa Consiliului Municipal. Oamenii s-au revoltat față de cum se petrec lucrurile în CMC şi au cerut ca banii să fie întorşi în bugetul municipal.

Cu pancarte în mâini, oamenii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de faptul că socialistul Vasile Chirtoca a intrat în posesia unui lot de teren pe care l-a obținut cu ajutorul consilierilor PSRM, care au votat la ședințele anterioare pentru această decizie. Manifestanţii spun că astfel a fost prejudiciat bugetul local și cer ca banii să terenul să fie întors capitalei.

„Dacă dvs aţi cumpărat de la cineva acest teren în baza la ce şi cât a costat terenul în acel moment.”

Manifestanţii au fost susţinuţi de către consilierii municipali ai Partidului Şor, Valerii Klimenko şi Serghei Burgudji care spun că, prin aceste acțiuni bugetul capitalei a fost prejudiciat cu 4,2 milioane de lei. Potrivit lui Klimenko, tranzacțiile au fost efectuate prin intermediul unei întreprinderi în care Consiliul Municipal deține 40 la sută din capitalul statutar, iar compania lui pe care o deține Chirtoca deține pachetul majoritar. Consilierul Partidului Șor a declarat că că firma lui Chirtoca, profitând de poziția majoritară în acționariat, a cumpărat terenul cu suprafața de opt ari, prejudiciind astfel bugetul Chișinăului.

VALERII KLIMENKO, consilier municipal, Partidul Politic „ŞOR”:” Cred că în acest fel s-au furat câteva milioane de lei din buget. În această problemă este implicat domnul Vasile Chirtoca, noul oligarh. El însuși a ieşit la tribună şi a spus că este vorba de interesele mele. Banii au fost transferați către o companie în care domnul Chirtoca și compania sa Daac Hermes deţin 60%.”

De cealaltă parte, consilierul PSRM, Vasile Chirtoca neagă că ar fi implicat în asemenea schemă.

VASILE CHIRTOCA, consilier municipal, PSRM:”Toate învinuirile acestea nu sunt întemeiate.”

Valerii Klimenko spune că a încercat să creeze o comisie care să investigheze cum s-a întâmplat ca proprietatea municipală să fie cumpărată tot de municipalitate, însă propunerea a fost blocată de majoritatea din CMC.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …