Știrea zilei

Surse: Pacienta infectată cu COVID-19 a fost internată la Spitalul Republican, nu la cel de boli infecțioase

Femeia infectată cu virusul COVID-19 a fost internată la Spitalul Republican, nu la cel de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, relatează sursele DESCHIDE.MD. Deși autoritățile au declarat că au pregătit, la „Toma Ciorbă”, condiții speciale pentru pacienții cu coronavirus, acestea au fost nevoiete să transfere 16 pacienți din secția Terapie intensivă și Chirurgie Septică de la Spitalul Republican, pentru a o interna pe pacienta cu noul tip de coronavirus.

Azi dimineață în cadrul ședinței de la Guvern ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că pacienta este internată într-o instituție medical strategică, fără să specifice că este vorba de Spitalul Republican.

Conform surselor noastre, secția în care se află pacienta a intrat în carantină, iar cei 16 pacienți care se aflau în ea au fost transferați în alte secții.

Amintim că Ministerul Sănătății a încurcat cursa avionului în care era moldoveanca testată pozitiv cu coronavirus. Inițial, se spunea că moldoveanca a zburat cu cursa Bologna-Chișinău, mai apoi Milano-Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputat: „Aproximativ 100 de angajați de la fabrica «Bucuria» sunt infectați cu COVID-19”

Aproape 100 de angajați ai fabricii „Bucuria” ar fi infectați cu coronavirus, iar administrația entității …