Știrea zilei

Sunt sau nu rude Igor Dodon și tânărul care circula cu 150 km/oră și trăgea din pistol, prin Chișinău? | VIDEO

Igor Dodon a fost deseori văzut de săteni la moșia de la marginea pădurii din Sadova, care aparține lui Alexandru Dodon, tatăl băiatului care acum câteva zile circula cu 150 km/oră prin Chișinău și trăgea din pistol din mers. Anterior, președinția a negat faptul că șeful statului ar avea vreo legătură de rudenie cu acest tânăr, dar nu a precizat în ce relații este cu familia acestuia.

Această proprietate, care a fost construită într-un peisaj deosebit, la marginea pădurii, se află în satul de baștină al președintelui, Igor Dodon și aparține lui Alexandru Dodon, omul de afaceri care este tatăl tânărului care apare împreună cu alți tineri, împușcând din pistoale. Localnicii spun că au văzut de câteva ori cortegiul prezidențial la moșia de la marginea satului și au auzit nu doar o singură dată împușcături.

Oamenii mai spun că anterior băiatul a fost văzut împreună cu tatăl lui, prin Sadova.

Echipa noastră de filmare a încercat să meargă spre moșia omului de faceri Alexandru Dodon, care mai are și un hotel de lux în Chișinău. Cineva însă a reproșat că este proprietate privată și nu avem dreptul să ne apropie de ea. De asemenea, în timp ce discutam cu oamenii din sat, am fost filmați de către doi necunoscuți.

Responsabilii de la primăria Sadova susțin că la marginea pădurii au fost construite niște căsuțe după ce acum patru ani, Alexandru Dodon a luat în arendă, de la primărie, bazinul acvatic. Ei nu cunosc, însă, în ce relație este președintele cu tatăl tânărului.

Doar cunosc că bazinul acvatic îl deține în arendă pentru o perioadă de 99 ani, a declarat ECATERINA CIUBUC, secretarul consiliului local din Sadova.

Unul dintre angajații primăriei, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, ne-a mai declarat că acele căsuțe, din jurul bazinului acvatic, sunt cu destinație agricolă, iar construcția acestora este legală. De cealaltă parte, candidatul Partidului Liberal pentru funcția de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a postat un filmuleț, chiar din preajma locuinței.

Aici este cuibușorul Dodonilor. Igor Dodon este cu abonament practic, el permanent merge în vizită, face ziua de naștere a copiilor etc. Ei susțin că nu sunt rude, dar se vizitează reciproc. Tânărul din imagini care trăgea cu pistolul pe acest imaș este Nichita Dodon, care acum patru ani se filma prin Chișinău cum circulă cu un RangeRover la vârsta de 12 ani. Acuma, la vârsta de 16 ani, el umblă prin Chișinău și împușcă din pistoale după care vine aici, la Sadova și împușcă și aici din pistoale, a declarat DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de primar al capitalei, PL.

Ulterior, una dintre surorile tânărului a venit cu o reacție la învinuirile lui Chirtoacă. Nici aceasta, însă, nu precizează în ce relație se află șeful statului cu familia sa.

Pe pagina sa de Facebook, Chirtoacă a postat și o poză în care a lipit imaginea președintelui alături de cea a tânărului care a încălcat regulamentul circulaţiei rutiere, conducând un autovehicul cu o viteza de 150 km/h și a folosit pistolul. Acesta a scris că: ”Ori Nichita Dodon acum, ori Igor Dodon în adolescență, ei sunt la fel, ei seamănă ca doua picături de apă”, iar internauții au făcut glume pe seama acestor poze.

Spuneți-mi vă rog, noi suntem nebuni sau cum? Adică acest personaj face poze în biroul lui Dodon, îl cheamă Nichita Dodon ca și pe Dodon. Și uitați-vă mai atent că ei și seamănă și atunci cum nu sunt rude? , a declarat DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de primar al capitalei.

La moment, cazul încă se investighează și urmează să fie identificate persoanele, a declarat MARIANA BEȚIVU, ofițer de presă IGP.

Deși au trecut deja câteva zile de când în spațiul public au apărut un videou în care câțiva tineri conduc prin capitală cu viteză excesivă, trăgând din armă, din mers, poliția spune doar că încă se lucrează la acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte persoane din regiunea transnistreană au fost diagnosticate până în acest moment cu noul coronavirus | VIDEO

31 de persoane din regiunea transnistreană au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor făcute …