Știrea zilei

Sturza: Igor Dodon are un singur scop: să fie reales președinte | VIDEO

„Igor Dodon are un singur scop: să fie reales pentru al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova”. Este opinia ex-premierului Ion Sturza, exprimată într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă. Am încercat să obținem comentarii de la Președenție, însă purtătorul de cuvânt al șefului statului nu a răspuns apelurilor noastre.

Potrivit lui Ion Sturza, visul oricărui politician este să concentreze cât mai multă putere, ceea ce și face șeful statului. Fostul premier afirmă că singurul scop al lui Igor Dodon este un nou  mandat de președinte.

ION STURZA, fost prim-ministru: ”El își adună în vechea paradigmă, controlând instituțiile de forță, în primul rând, controlând spațiul informațional și lăsând altcuiva să răspundă de problemele sociale – de tarife, de salarii, de alte lucruri. Problemele nasoale care sunt noi le atingem la nivelul macro – furtul miliardului, concesionarea aeroportului ș.a.m.d. –, dar cei de la Guvern nu se descurcă cu aceste probleme. Deci, el are un singur scop: să fie reales pentru al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova. În rest, toate problemele de geopolitică, strategice, Euroasia, eurointegrare ș.a.m.d. sunt secundare pentru el”, a declarat Sturza.

În opinia fostului premier, Igor Dodon își concentrează în continuare puterea în instituțiile de forță,  dar pas cu pas, inclusiv prin așa-numita „reformă a sistemului judiciar”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Hărțuire, intimidare și șantaj”: Proces penal în baza plângerii depuse de Ștefan Gațcan | VIDEO

Procuratura Generală anunță că a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și …